Ajuntament de Martorell: ‘No hi ha perill, no hi ha ràbia al municipi’

Tal com explica Sanz, “l’anàlisi de les restes de l’animal abatut fetes a l’Institut de Salut Carlos III de Majadahonda va detectar un positiu de ràbia de l’animal i, per aquest motiu, el ministeri de Sanitat va activar una alerta i va delimitar unes àrees de restricció on calia aplicar mesures de contingència, que coincideixen amb els llocs pel qual havia passat aquest animal”.

Primer cas en 35 anys

L’aparició del primer focus de ràbia a Espanya des de l'any 1978 es va conèixer a principis d’aquest mes de juny, quan la Policia Nacional va abatre un gos que havia mossegat quatre nens i un adult a la ciutat de Toledo.

Durant els mesos en què l’animal va poder incubar el virus van ser a Toledo, Montsó i cinc poblacions catalanes: Montcada i Reixac, Banyoles, Porqueres, Piera i el districte de Sant Martí de Provençals, a Barcelona.

De Marroc a Catalunya

En aquests punts, ha resultat obligatori vacunar tots els animals de companyia per evitar qualsevol risc de supervivència del virus.

El gos afectat de ràbia, un pit bull de cins anys, pertanyia a una família que s’havia desplaçat els darrers mesos des del Marroc, on a diferència d’Espanya sí que són habituals aquests casos de ràbia.

Consells als propietaris

Sanz ha explicat que “Martorell no entra dins les àrees de restricció i, per tant, volem deixar molt clar que aquí no hi ha cap perill”.

I ha afegit la regidora: “Tot i així, i davant el fet que Piera és un municipi que no tenim massa lluny i que sovint hi ha molta mobilitat dels amos de gossos d’un lloc a un altre, creiem que és aconsellable posar en coneixement dels propietaris que és conveninent que tinguin la màxima cura dels seus animals. I que segueixin el calendari de vacunacions establertes amb el seu veterinari”.

El Consistori aconsella que qualsevol dubte sigui comunicat al veterinari o a les autoritats, així com qualsevol anomalia que es detecti en algun animal.

En la mateixa línia de prevenció s’expressen els Col·legis de Veterinaris de Catalunya, que recomanen la vacunació voluntària dels animals de companyia que puguin trobar-se fora de les àrees de restricció.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
149

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix