Ensenyant a cuinar amb més eficiència i amb menys recursos

Imprimeix

La posada en marxa d'aquests cursos de cuina eficient forma part del conjunt de mesures previstes en el pla extraordinari de l'Ajuntament contra l'exclusió social, que pretén contrarestar les conseqüències socials de la crisi econòmica.

Els veïns assistents, una desena per curs, aprenen a cuinar de diferents maneres. Ho fan amb arròs, pasta, llegums, farina, conserves i la resta de menjars que es distribueixen habitualment al banc d'aliments.

Als participants se'ls aconsella sobre com organitzar la compra (amb visites als mercats municipals), a calcular la despesa alimentària i a reduir el consum d'aigua, gas i electricitat a l'hora de cuinar.

Nutrients bàsics

A més, aprenen a planificar una dieta amb tots els nutrients bàsics afegint només ous, fruites i verdures a aquests àpats.

El curs es desenvolupa actualment en dos equipaments municipals i en funció del resultat es podria ampliar a altres espais, han indicat les citades fonts.

Redacció | Foto: Arxiu