Cinc persones grans de Martorell reben àpats gratuits

Imprimeix

Els beneficiaris seran persones de 65 anys, o més grans, que pateixen problemàtiques de tipus social i econòmic. Es prioritzaran les persones que visquin soles o que tinguin una xarxa familiar feble i estiguin amb greus dificultats econòmiques.

Compartint taula és un projecte a tres bandes que sorgeix del conveni marc que van signar el passat 30 de gener el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), i dos ens municipalistes: l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya.

Mil al dia

Les previsions estableixen que, gràcies a aquest programa, es podrà atendre prop d’un miler de persones cada dia als menjadors del centenar de centres adscrits a l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), i que se serviran uns 261.000 àpats per a aquesta finalitat durant tot el 2013.

Límit de recursos

La regidora d’ensenyament, benestar social i salut de l’Ajuntament de Martorell, Mercè Morera, ha destacat la importància d’arribar a aquest tipus d’acords: “És molt important que les entitats privades posin el seu gra de sorra per ajudar les persones grans amb límit de recursos, i garantir així un àpat diari de bona qualitat. I és important aquesta entesa entre l’administració pública i el sector privat”, ha precisat.

Aquest projecte és promogut per la Generalitat, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), i dos ens municipalistes: l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya.

Redacció | Foto: Ajuntament Martorell