Una part de Ghana a Martorell

Imprimeix

Martorell és la tercera població de Catalunya amb més persones vingudes de Ghana (8%), només superada per Vic (22,8%) i Barcelona (9,5%).

A Martorell, gairebé la meitat del total de la població estrangera és del Marroc. Li segueixen Ghana, Nigèria, Bolívia, Colòmbia, Pakistan o l'Equador, segons dades aportades per l’Ajuntament de Martorell.

78 nacionalitats

El 21% de la població és estrangera, i hi ha persones des de fins a 78 nacionalitats diferents.

Actualment, la població de nouvinguts s’ha estancat, i la culpa és de la crisi.

Formació

Més d’una setantena de persones procedents de Ghana han participat durant dos dissabtes -11 i 18 de maig- en un curs de formació per a estrangers.

A través de l’Associació Ghana Union de Martorell, els participants han participat en el curs on han pogut conèixer les tradicions i les festes de Martorell i Catalunya i els sistemes educatiu, sanitari i d'estrangeria

Atenció a l'immigrant

El curs s’ha fet dins el programa Coneix Martorell impulsat pel Servei d’Atenció a l’Immigrat (SAI), que depèn de la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament.

Fonts municipals han ressaltat que l’activitat permet dotar a les persones participants dels recursos mínims necessaris per comprendre i poder fer servir el català en les situacions de comunicació oral més comunes.

Redacció | Foto: SAI