Comerciants del Baix Llobregat units contra el 'megaoutlet' de Viladecans

Imprimeix

D’aquesta manera, comerciants i empresaris de la comarca han constituït l'associació Comerç del Baix Llobregat.

Associació supralocal

L’entitat neix amb la intenció de fer front a l’entrada en funcionament de l'outlet que l'empresa Neinver ha projectat a la zona de Ca n’Alemany, a Viladecans.

Els promotors de la nova associació de comerciants de la comarca contraris al megaoutlet són les entitats Xarxa Comercial Viladecans, Associació de comerç i serveis de Sant Boi de Llobregat, Xarxa Empresarial i Comercial de Castelldefels, Gran Comerç Prat, Unió de Botiguers de Gavà, Activa Despí i Associació de Comerciants El Carrer de Sant Boi.

L’entitat compta, a més, amb el suport de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i l'Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya (ABC).

Segons han explicat els impulsors de l'associació, "no està descartat que noves entitats s’hi incorporin" en les pròximes setmanes.

L’objectiu esencial de la nova associació està ben definit: fer oposició frontal i activa a la instal·lació d’un megaoutlet a Viladecans.

Des de l’associació, han explicat que “la meta inicial és analitzar si la llicència comercial que han atorgat l'outlet està dins de la normativa urbanística i comercial vigent i es compromet a fer un seguiment exhaustiu del desenvolupament de la mateixa per vetllar pel compliment de la legalitat”.

Les mateixes fonts han precisat que “farem un estudi sobre l'impacte, tant a la comarca com a nivell català, que aquest centre comercial pot tenir en altres activitats comercials, com botigues, mercats ambulants, indústria tèxtil o de moda”.

A més, han criticat que la posada en marxa del macrocomerç generarà un problema per al trànsit i la mobilitat de la zona.

Any 2016

El municipi acollirà en el seu terme municipal un gran outlet de primeres marques internacionals promogut pel grup Neinver, un dels líders immobiliaris en el sector comercial, que generarà uns 1.000 llocs de treball i que podria entrar en funcionament en tres anys.

Les instal·lacions, amb una inversió d'uns 80 milions d'euros, portaran el nom de Viladecans The Style Outlets i tindran en les seves proximitats la nova plataforma logística internacional a la qual la firma Desigual destina uns 150 milions d'euros i que crearà altres 500 llocs de treball, segons els seus impulsors.

Les obres començaran el mes que ve en els terrenys de Ca n’Alemany, a on a mitjans dels 2000 s'hauria d'haver construït un parc d'activitats aeronàutiques.

Redacció | Foto: Arxiu