Sant Feliu es posa el seu millor vestit aquest cap de setmana

L’Exposició Nacional de Roses, organitzada per l’Ajuntament amb la participació de l’Associació Amics de les Roses s’instal·larà al Palau Falguera on es podran veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 150 varietats diferents.

Com ja és habitual, hi haurà roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món, han ressaltat des de l’organització de l’event.

Aquest any, l’Exposició estarà dedicada a la poesia de les roses. D’aquesta manera, la ciutat vol retre homenatge a l’escriptora i poetessa santfeliuenca, que complirà 100 anys el proper 1 de juliol de 2013, inspirant-se en els seus poemes per decorar els diferents espais i ambients amb roses.

A més, durant la mostra, també s’organitzen conferències i demostracions d’art floral i s’hi exposen bonsais i ikebanes (art floral japonès).

Des del divendres 10 de maig i fins al diumenge dia 12, Sant Feliu de Llobregat celebrarà les Festes de Primavera, festivitat que engloba dos dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat: la 55a Exposició Nacional de Roses i la 34a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat.

Durant el cap de setmana, la ciutat es convertirà en un gran escenari d’activitats culturals, esportives i de lleure.

El president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, Carles Duarte, serà l’encarregat de fer el pregó de la Rosa el divendres 10, a les 19 h, a l’Auditori del Palau Falguera. Tot seguit, a les 20 h, s’inaugurarà la 55a Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu, l’exposició Joana Raspall, una escriptora centenària i la 34a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat.

Un gran espai central

Amb un espai total de 15.000 m2 , la mostra tindrà diversos espais repartits entre les estances interiors, els jardins i el Palau, han indicat des del Consistori.

Amb aquesta distribució, a més d’unir dos dels símbols més representatius de Sant Feliu, es busca obrir el Palau Falguera als ciutadans, que al mateix temps que visiten l’Exposició també poden gaudir de la bellesa arquitectònica de l’antiga residència del marquesat de Castellbell. L’entrada a l’Exposició és gratuïta i l’horari de visita és dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

Cuina amb roses

Durant el cap de setmana, una desena de restaurants i pastisseries locals oferiran en els seus menús els plats que van presentar en les II Jornades gastronòmiques “La cuina de les roses” celebrades els dies 19, 20 i 21 d’abril.

Totes les receptes tenen com a ingredient les roses, han subratllat els organitzadors.

En el marc de les Festes de Primavera, la ciutat organitza la 34a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, un gran aparador comercial que omplirà els principals carrers del centre de la ciutat de parades i estands de diverses activitats econòmiques i socials, així com d’artesania.

La plaça de la Vila acollirà un espai dedicat al desenvolupament econòmic local. Des de l’Ajuntament han explicat que aquest serà un punt de trobada “de l’emprenedoria, l’empresa, la innovació i els comerços de la ciutat que donaran a conèixer els seus productes i serveis”.

En el mateix espai, es faran tallers, demostracions i activitats de d’animació obertes a la ciutadania.

Torna la desfilada de moda

Una altra de les novetats d’aquesta edició de la Fira és la desfilada Fem Moda Sant Feliu que es celebrarà el dissabte 11 a la Sala Ibèria, a les 17 i a les 19 h.

Es tracta d’una iniciativa del Consorci de Comerç en què s’han implicat molts comerços locals que mostraran a la ciutadania els seus productes de roba, sabateria i complements a través d’una desfilada de moda amb models professionals, han informat fonts municipals.

L’esdeveniment estarà amenitzat amb música en directe a càrrec d’un grup local i es podrà accedir amb invitacions, que es sortejaran en els dies previs a la celebració. I també es podrà seguir a l’escenari de la plaça de la Vila a través d’una pantalla gegant, han informat les mateixes fonts.

La Fira inclourà també l’espai El Tast, una zona de degustació i tast de productes alimentaris, vins i caves, que s’ubicarà a l’aparcament del davant del Casal Municipal de la Gent Gran, i que puntualment acollirà actuacions de grups de diferents estils musicals en directe.

Per a tots els públics

L’Ajuntament també ha organitzat tot un seguit d’activitats culturals i de lleure en el marc de les Festes de Primavera. Hi haurà cercaviles de gegants i capgrossos, sardanes, castellers, música, teatre, així com jocs i tallers per als infants en el Firajoc que s’instal·larà un any més al parc Nadal. Un altre dels plats forts serà la XIV Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular, a la pl. Estació i el IX Buti+Farra+Sound Festival, a la pl. Lluís Companys.

Més informació i el programa de festes a: www.santfeliu.cat/festesdeprimavera

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix