Tres dècades d’informació i entreteniment televisiu al Baix

Imprimeix

“Tot i que la situació és ara més greu que fa cinc anys, cal ser optimista si volem sobreviure com a mitjà i com a país”, ha manifestat el director general de la cadena, Frederic Cano, qui ha afegit que, coincidint amb l’aniversari, la cadena prepara l’inici d’una nova etapa, raó per la qual “farà un important punt i a part en la seva trajectòria”.

El primer pas has estat renovar la seva imatge, amb un canvi de logotip,  “més modern i adaptat als temps actuals”, ha afegit l’executiu.

Llibre i DVD especial

L’edició d’un llibre i un DVD on es reculli tota la història de la cadena; el trasllat de les instal·lacions a una redacció amb equipaments renovats; i una gala per a celebrar els 30 anys de la televisió, figuren entre els actes previstos per ETV.

El director de la televisió, Frederic Cano, explica que “els 30 anys d’ETV serà  un punt i a part en el futur de la cadena, aprofitant tots aquests canvis tant d’imatge com d’espais i tècnics,  ETV donarà un salt qualitatiu en la oferta de continguts a l’audiència, continuant en la línia de servei públic i apostant per noves fórmules que permetin la participació i donin cabuda a totes les inquietuds de la nostra audiència”.

1983: Emissions esporàdiques

La cadena va oferir les seves primeres emissions en proves al mes de juny de l’any 1983. Durant els primers anys, "va anar fent emissions esporàdiques, mentre buscava un lloc estable on ubicar el seu centre emissor i millorar la senyal de televisió", indica Cano.

Va ser el 21 de setembre del 1986 quan va iniciar les seves emissions regulars, i sense interrupcions.

"A poc a poc, es va anar consolidant amb programes i notícies de proximitat, inicialment a Esplugues de Llobregat, i un dels primers actes públics de l’emissora va ser la gala de presentació de programes de la temporada de tardor, l’any 1993", comenta.

Sarajevo

Sense faltar al seu compromís amb la societat i els objectius de formar, entretenir i sobretot informar de l’actualitat al Baix Llobregat, un punt significatiu en la història de la cadena va arribar l’any 1995, quan va informar de primera mà dels successos al conflicte dels Balcans.

Dos equips de l’emissora es van desplaçar a Sarajevo per a portar els aliments recollits a Esplugues de Llobregat.

La televisió va engegar al 2001 un nou centre emissor que va permetre l’extensió de cobertura fins a Pallejà, Molins de Rei i Cervelló.

H.M. | Foto: ETV