Baix Llobregat: El 72% dels estudiants van a escola pública

Imprimeix

El 68,2% dels centres educatius del Baix Llobregat són de titularitat pública. Comparat amb el curs 2010-2011, disminueix el personal docent en centres de titularitat pública d’infantil i primària, mentre que només creix en un institut la xifra de centres de secundària existents a la comarca del Baix Llobregat.

Per segon curs escolar consecutiu, el nombre d’alumnat matriculat en els cicles formatius supera al matriculat en Batxillerat.

El 12,8% de l’alumnat del Baix Llobregat és estranger. Segons titularitat, en els centres de titularitat pública suposen el 16,8% del total d’alumnat, i el 4,7% en els de titularitat privada.

Així, continua baixant el pes de l’alumnat estranger en els centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat.

Resultats escolars

Només el 52,9% de l’alumnat d’ESO promociona de curs sense cap àrea pendent. Del total de l’alumnat de quart d’ESO es gradua en un 81,7% al Baix Llobregat i al 82,3% a Catalunya.

En comparació amb el conjunt de Catalunya, el percentatge d’alumnat que repeteix al Baix Llobregat és superior (mentre que a la comarca repeteix el 8,1% d’alumnes en el conjunt de Catalunya ho fa el 7,9%).

Tot i això, disminueix respecte els dos cursos escolars anteriors el percentatge d’alumnat que repeteix el darrer curs d’ESO.

Redacció | Foto: Arxiu