Vithas es gasta més de cent milions per fer l’hospital d’Esplugues

Imprimeix

Obrirà a mitjan 2025 amb una superfície de 40.000 metres quadrats, 1.800 professionals i 160 habitacions individuals per a una oferta assistencial integral i innovadora

El grup sanitari Vithas està avançant en la construcció del seu nou Hospital Vithas Barcelona, un projecte a Esplugues de Llobregat amb una inversió de 101 milions d'euros. Actualment, l'obra ja ha superat la cota zero constructiva després de l'edificació dels soterranis i la previsió de la companyia és que el nou centre hospitalari entra en funcionament a mitjan 2025.

Imagen Render Vithas Barcelona

Amb una superfície de més de 40.000 metres quadrats i un equip de 1.800 professionals sanitaris i no sanitaris, el nou hospital estarà dotat d'una àmplia cartera de serveis amb les principals especialitats mèdic-quirúrgiques i d'alta complexitat, amb tecnologia sanitària d'avantguarda i un concepte arquitectònic innovador i sostenible.

Captura de pantalla 2024 03 20 a las 11.04.06

CAT Infografia en Imatge Hospital Vithas Barcelona

"L'Hospital Vithas Barcelona serà un centre amb altes capacitats, flexible i dinàmic, amb 160 habitacions individuals, 13 quiròfans, urgències 24 hores d'adults i pediàtriques i 52 consultes d'especialitats, entre altres serveis assistencials. I representarà l'aspiració de Vithas d'oferir una atenció sanitària eficaç i eficient", ha explicat Anna Guiró, directora del projecte de l'Hospital Vithas Barcelona. "Amb totes les seves característiques, l'Hospital Vithas Barcelona representa un projecte emblemàtic per a la sanitat a Catalunya, situat en una de les zones amb major creixement a Esplugues de Llobregat, amb nous habitatges projectats i un gran dinamisme social i empresarial en el seu entorn més immediat", ha afegit Guiró.

El vint-i-dosè

El projecte serà el vint-i-dosè hospital de Vithas en el conjunt d'Espanya, consolidant el seu lideratge sanitari en l'arc mediterrani, on també construeix el seu tercer hospital en la capital valenciana, Vithas València Túria, que obrirà a la fi d'enguany.

"L'Hospital Vithas Barcelona condensa tota la proposta de valor que, durant 12 anys, ha situat a la nostra companyia i els seus 12.600 professionals en el lideratge de la sanitat privada per grandària, pacients, facturació i implantació territorial", explica el director general de Vithas, Dr. Pedro Rico. "Des dels seus fonaments -afegeix- serà un hospital natiu digital, sostenible, concebut per a oferir una òptima experiència pacient, dissenyat funcionalment amb els estrictes estàndards de qualitat i seguretat assistencials de la Joint Commission International, i amb una vocació investigadora i universitària que ho converteix en pol d'atracció del millor talent mèdic i infermer com a plataforma de desenvolupament de les carreres professionals."

Amb vocació investigadora

L'Hospital Vithas Barcelona està cridat a ser un referent en l'entorn sanitari barceloní i català, gràcies al seu disseny basat en l'excel·lència mèdica i tecnològica, i a la seva vocació investigadora i universitària, com a binomi fonamental per al desenvolupament professional i la millora assistencial contínua.

L'hospital s'integrarà, a més, en el model assistencial d'Instituts Vithas, fonamentat en el treball en xarxa dels seus especialistes per a donar una atenció integral de qualitat als pacients, i l'impuls a la recerca i la docència. En l'actualitat, ja estan en funcionament els Instituts Vithas Cardiovascular, de Neurociències i Oncològic, integrats per líders de cada especialitat a Espanya.

Captura de pantalla 2024 03 20 a las 11.04.48

A més, es tractarà d'un centre d'alta eficiència energètica, neutre en petjada de carboni en consum de gas i electricitat, accessibilitat universal, dissenyat com un equipament flexible i dinàmic, amb espais humanitzats construïts amb materials ecosaludables i ús preferent de la llum natural.

Redacció / Fotos: Grup Sanitari Vithas