L’Ajuntament d’Esplugues es posa al dia de la informació sobre subvencions

Imprimeix

Al seu web no apareixien les atorgades el 2022 i 2023 ni a la Base Nacional de Subvencions ni en el Portal de transparència de la Generalitat de Catalunya

VOX-Esplugues va presentar una moció perquè el govern municipal publiqués les subvencions atorgades a les entitats, empreses i ciutadans. Ni en la pàgina web de l'Ajuntament d'Esplugues, ni en el Portal de transparència de la Generalitat de Catalunya ni en la Base nacional de subvencions i ajudes públiques, apareixien publicades les subvencions atorgades els anys 2022 i 2023, segons el grup municipal.

Una moció que va ser precedida per precs i preguntes formulades per Daniel Lafuente en els plens de l’Ajuntament del 22 de novembre i de 20 de desembre de 2023. En el primer el portaveu del Govern Municipal va contestar que "no sabia buscar la informació" i en el segon va confessar un problema tècnic produït pel canvi de la pàgina web. Lafuente confessa que el mateix dia que es va debatre la moció en el Ple, el govern municipal va actualitzar les subvencions que no figuraven des de l'any 2021.

DanielLafuente

El portaveu Daniel Lafuente Arbós declara "la publicació de les subvencions demostra un compromís amb una gestió transparent, permetent als veïns saber en què s'està destinant els diners i quines entitats, empreses o persones són beneficiades", i afegeix que "són fons públics concedits gratuïtament i els ciutadans per llei han d'estar informats.”

Segons la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, les subvencions i ajudes públiques concedides han de publicar-se, com a mínim, en la Base de Dades Nacional de Subvencions.

Redacció / Fotos: Arxiu