Nova àrea d’intercanvi de bus, tramvia i bici al Pont d’Esplugues

Imprimeix

S'indiquen els mitjans de transport que la ciutadania té a l'abast a poca distància i es fomenta la intermodalitat

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat han presentat la nova àrea d'intercanvi del pont d'Esplugues, una actuació duta a terme per l'AMB en què s'han senyalitzat el conjunt d'estacions i parades que hi ha en l'entorn immediat d'aquest pont, ubicat a la carretera de Laureà Miró amb l'avinguda de Cornellà.

DSC 3309

Amb aquesta senyalització s'informa de les opcions de transport públic disponibles i es fomenta la intermodalitat. A l'àrea d'intercanvi del pont d'Esplugues, una de les més importants del Baix Llobregat, hi conflueixen quatre parades de bus (dues a la carretera de Laureà Miró i dues a la carretera d'Esplugues), una estació de TRAM (a l'avinguda de Cornellà), una estació d'AMBici (a l'avinguda de Cornellà) i un Bicibox (a la carretera de Laureà Miró).

Entre tots aquests punts hi ha una distància entre 50 i 300 metres, que es pot recórrer, com a màxim, en sis minuts a peu. A més, amb l'arribada del metro, es preveu que aquesta àrea d'intercanvi encara guanyi més pes. L'AMB continua facilitant, així, les opcions de transport públic i de mobilitat sostenible a la ciutadania, un dels eixos vertebradors de la ciutat metropolitana.

DSC 3529

"La millora de l'experiència al transport públic és un element fonamental per seguir potenciant-ne l'ús. Amb àrees d'intercanvi com la que avui presentem, des de l'AMB fem un pas més per seguir oferint alternatives i facilitats als ciutadans de la metròpolis de Barcelona, per millorar l'accessibilitat, la seguretat i la comoditat de l'usuari al transport públic metropolità", exposa Carlos Cordón, vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB.

"Esplugues continua fent passes de gegant per ser un referent en mobilitat sostenible i transport públic, i avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030. Aquesta nova àrea d'intercanvi del pont d'Esplugues, una de les més importants del Baix Llobregat, facilitarà la informació als ciutadans per potenciar la intermodalitat del transport i per ser més eficients i sostenibles en els desplaçaments. La futura arribada del Metro a Esplugues, que continuem reivindicant com a urgent davant la Generalitat, encara millorarà més la capacitat intermodal i de connexió del transport públic d'Esplugues", explica Pilar Díaz, alcaldessa de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat.

DSC 3529

L'actuació al Pont d'Esplugues té un import de 109.000 euros, que és finançat amb fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència de la Unió Europea – NextGenerationEU.

Redacció / Fotos: AMB