Impuls econòmic per crear una comunitat energètica a Sant Vicenç

Imprimeix

El projecte de l’Associació Veïnal del Grup Llinàs ha sigut l’únic de la comarca que ha aconseguit el finançament d’entre tots que s’han presentat

Els departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya han atorgat a l’Associació Veïnal del Grup Llinàs, de Sant Vicenç dels Horts, un total de 80.000 euros per impulsar la comunitat energètica municipal a través de la línia d’ajuts SolarCoop, segons informa l’entitat.

El projecte impulsat i liderat per aquesta entitat veïnal vicentina ha sigut l’únic projecte del Baix Llobregat que ha aconseguit el finançament d’entre tots els projectes que s’han presentat. “Aquest neix amb la voluntat d’esdevenir un projecte pioner i que serveixi com a exemple per la resta de municipis de la comarca”, indica l’AV del Grup Llinàs.

Captura de pantalla 2024 02 15 a las 8.02.43

A més, l’entitat ha encarregat al vicentí i expert en el sector energètic, Lluís Cusí, que lideri la fase inicial d’aquest projecte que engegarà la maquinària i un procés participatiu en els propers mesos, per poder crear la comunitat energètica de Sant Vicenç dels Horts. Per seguir l’actualitat i les novetats d’aquest projecte podeu seguir per Instagram a través dels perfils de  @avgrupollinas i a @energia.svh.

Les comunitats energètiques són agrupacions de ciutadans, entitats i/o empreses que s’organitzen per generar i gestionar la seva pròpia energia a partir d’una instal·lació d’energies renovables. La línia SolarCoop atorga fins a 80.000 euros per a sufragar les tasques relacionades tant amb la definició del model de gestió i de funcionament de la comunitat energètica com amb el disseny i creació dels espais assemblearis, dels processos, de les línies estratègiques i de l’entorn jurídic adequat per a cada projecte. Aquestes comunitats s’han de constituir dins de cooperatives de consum, siguin de nova creació o ja existents, ja que encara no disposen d’una figura jurídica pròpia.

Redacció / Fotos: Arxiu