Arrenca la campanya policial de control i drogues per Carnestoltes

Imprimeix

Es preveuen realitzar més de 785 controls de drogues i alcohol en tota la xarxa viària catalana entre les quals hi ha les principals vies de la nostra comarca

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i les Policies Locals, ha posat en marxa una campanya intensiva de controls d'alcoholèmia i drogues en les carreteres i zones urbanes de Catalunya. La campanya, que s'estendrà des del 8 al 14 de febrer, coincideix amb la celebració de Carnestoltes, un període de major risc d'accidents de trànsit a causa del consum d'alcohol i drogues.

bc2bcc90 2f0b 476f 92a3 3c58419ae168

Durant la campanya, es preveuen realitzar més de 785 controls de drogues i alcohol en tota la xarxa viària catalana. Els controls es realitzaran de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia, amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre els perills de conduir sota la influència de substàncies psicoactives.

bufar

El SCT recorda que el consum d'alcohol i drogues és incompatible amb la conducció. Fins i tot si se circula amb una taxa d'alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d'accident augmenta considerablement. De fet, cada any entre el 30% i el 40% dels conductors morts en accidents de trànsit havien consumit alcohol o drogues.

En 2022, quatre de cada deu conductors o vianants morts en accidents de trànsit (un 39%) havien consumit alcohol, drogues o psicofàrmacs, segons dades de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC). D'ells, més de la meitat (un 54,5%) eren homes que viatjaven en turisme.

Conscienciació

La campanya del SCT es complementa amb una sèrie de mesures de conscienciació dirigides a la població general. Es distribuiran missatges informatius a través de les xarxes socials, els mitjans de comunicació i les oficines del SCT.

55283804 d3f3 469e 8ed8 45f530ab843d

Objectiu, reduir la sinistralitat viària

L'objectiu de la campanya és reduir la sinistralitat viària relacionada amb el consum d'alcohol i drogues. En 2023, es van registrar 164 accidents de trànsit amb víctimes mortals a Catalunya, dels quals 44 (un 27%) van estar relacionats amb el consum d'alcohol o drogues. El SCT apel·la a la responsabilitat individual dels conductors per a evitar tragèdies en les carreteres.

Redacció / Fotos: Arxiu