Es fa el pas per a un sistema integral de seguretat metropolità

Imprimeix

El Consell Metropolità va aprovar la creació d'una comissió per iniciar-ne el desplegament

El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprovar aquesta setmana la creació d’una comissió d’estudi per començar a implementar el futur model metropolità de seguretat, un sistema d’alertes basat en tecnologia intel·ligent que permet avisar automàticament la Guàrdia Urbana en cas de risc o perill i que suposa una eina de prevenció molt efectiva.

20221216 Guardia Urbana al carrer 4511

El sistema integral de seguretat metropolitana segueix el model que ja fan servir diferents municipis de l’AMB, que comparteixen un sistema intel·ligent de seguretat i prevenció anomenat M7 Citizen Security. El pla de l’AMB impulsarà la coordinació i la cooperació entre les diferents policies locals i altres cossos de seguretat i d’emergències, i promourà plans de seguretat nocturna a tot el territori metropolità, amb desplegament de càmeres, reforç de l’enllumenat públic, eliminació de racons insegurs, serveis de vigilància nocturna, parades a demanda d’autobusos nocturns i creació de plànols d’espais urbans segurs. També elaborarà plans de prevenció específics per a les zones del litoral i altres espais naturals metropolitans.

Amb aquesta mesura el Govern de l’AMB vol intervenir proactivament en la lluita contra les desigualtats, la prevenció i erradicació de la violència a l’espai públic i la garantia d’una convivència pacífica en el marc de les competències de l’Administració metropolitana.

Redacció / Fotos: AMB