Abrera tindrà una nova rotonda per millorar la seva seguretat viària

Imprimeix

L’Ajuntament ha rebut el projecte per a la seva construcció a la intersecció de les carreteres BV-1201 i BV-1202

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament d'Abrera el projecte de millora de la intersecció de les carreteres BV-1201 i BV-1202, per tal de millorar-ne la seguretat viària, la visibilitat, els moviments que s'hi duen a terme i preveure el seu funcionament davant de l'increment de trànsit que hi haurà. El termini previst de les obres al projecte és de vuit mesos i el pressupost, de 907.092,52 € (IVA inclòs).

L'actuació preveu la construcció d'una rotonda, amb un diàmetre exterior de la calçada anular de 35 metres, una amplada de la calçada anular de 7 metres i un sol carril. A més, es proposa adaptar el traçat de les carreteres BV-1201 i BV-1202 per tal de poder encaixar la rotonda sense afectar a les canonades existents de la planta ETAP Llobregat-Abrera.

La rotonda projectada es troba sobre un nou terraplè d'uns 6 metres d'alçada que estarà protegit per un mur d'escullera. Així mateix, es disposarà enllumenat connectat a la xarxa existent i una revegetació de l'illot central amb diferents espècies.

Redacció / Foto: Diputació de Barcelona