Sant Vicenç dels Horts empadrona sis famílies que han ocupat un edifici

Imprimeix

Els pisos on es van ficar els veïns s'han convertit en la seva llar després que l'Ajuntament -liderat per l'alcalde i màxim dirigent d'ERC, Oriol Junqueras (foto)- hagi decidit ara empadronar-los en el domicili en què han passat les últimes set setmanes.

Es tracta del primer Consistori del cinturó barceloní en empadronar ocupants il·legals en el bloc en el qual viuen.

Sense empadronament, no hi ha possibilitat d'obtenció d'alta de serveis bàsics com el gas, l'aigua o l'electricitat. Ni tampoc la targeta censal.

El Consistori ha donat a conèixer la notícia tres dies després que el diari El Mundo expliqués la història d'Arantxa, Sara, Paco, Celia, Eli, Rocío i la resta de les 18 persones -totes sense treball ni recursos econòmics- que han hagut d’entrar a uns pisos buits perquè, després de cinc anys de dura crisi econòmica, no tenen casa.

Des d'ara, els 18 veïns del bloc del carrer Barcelona es garanteixen accés al subministrament de serveis, als serveis socials i a rebre la targeta censal a la que, a efectes pràctics, és ja la seva nova residència.

"Un lloguer proporcional als ingressos"

Uns van arribar després de passar temporades en cases de familiars en què al final sentien que destorbaven.

Tots comparteixen una mateixa meta: quedar-se als pisos a canvi un lloguer social. "Una cosa proporcional als ingressos de cada un, en cap moment hem parlat de viure per la cara", resumeix un dels ocupants, tots veïns de la localitat.

Tot i que el Consistori ha fet ara un pas important per tal de millorar la situació d'aquests veïns en admetre que viuen a l'edifici, precisa que no entra en les seves funcions jutjar l'ocupació duta a terme. "És la propietat privada la que ha d'intervenir", resumeix un portaveu municipal.

 H. Marín | Foto: Arxiu