El Ple de Sant Boi dona suport a la pagesia del Delta del Llobregat

Imprimeix

Va aprovar una declaració política perquè el Govern de la Generalitat apliqui mesures per actualitzar els elements de protecció i gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat

El Ple municipal de Sant Boi de Llobregat va aprovar una declaració política de suport a la pagesia del delta de Llobregat, que reclama al Govern de la Generalitat de Catalunya mesures per actualitzar els elements de protecció i gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat. L'Ajuntament aposta per fer compatible la protecció dels espais naturals i la biodiversitat amb el manteniment de l'activitat productiva agrària.

380408860 694861415999787 1710868548788951888 n copia

L'Ajuntament considera que el Parc Agrari del Baix Llobregat és un actiu de gran valor històric, econòmic, social i de biodiversitat. La seva ubicació estratègica en l'entorn metropolità fa que sigui "de vital importància per a l' abastiment d'aliments saludables i d'origen proper ", havent esdevingut "l'àrea de producció d'aliments més important i peça clau de la política alimentària metropolitana."

parcagrari copia

El text insta a executar les obres compromeses en el tercer Cicle de Planificació del Pla de Gestió del Districte de Conca Fluvial de Catalunya 2023-2027 i donar resposta a les peticions d'infrastructures hídriques pendents, que es consideren compromeses i necessàries. A més, es demana al Govern de la Generalitat de Catalunya que elabori i aprovi el Pla de Protecció del Medi Natural i del Paisatge de l'Espai Natural de la Xarxa Natura 2000 Delta del Llobregat. Per últim, se sol·licita suspendre la tramitació de la modificació de la ZEPA Delta del Llobregat i es proposa la modificació del LIC Delta del Llobregat.

Redacció / Fotos: Parc Agrari del Baix Llobregat