S’inaugura la primera Oficina Municipal Antiracista a Sant Vicenç

Imprimeix

La iniciativa, pionera a tota Catalunya, té com a objectiu oferir una vida digna i en condicions d’igualtat a totes les persones que viuen al municipi

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, mitjançant el seu Departament de Justícia Global i Drets Civils, va inaugurar l’Oficina Municipal Antiracista, d’Interculturalitat i Drets Civils, ubicada a l’edifici municipal de La Foneria. El nou servei desplegarà les polítiques públiques que tinguin com a objectiu oferir una vida digna i en condicions d’igualtat a totes les persones que viuen al municipi.

090666

La iniciativa, pionera a tota Catalunya, està dotada d’un pressupost de 200.000 euros pels pròxims quatre anys, finançats íntegrament pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, del qual depèn les polítiques d’Antiracisme, Migracions i Refugi. La nova Oficina Municipal Antiracista, d’Interculturalitat i Drets Civils, estarà dirigida per l’expert en migracions Rafa Crespo i la vicentina Laura García Chapa, ambientòloga i antropòloga social i cultural.

La regidora de Justícia Global i Drets Civils, Inma Moyano, ha assegurat: “Aquest servei l’Ajuntament ja l’estava donant, però ara, a més, hem incorporat un espai físic per acollir i acompanyar les persones discriminades per raó d’ètnia, cultura o altres motius. Sant Vicenç dels Horts és un municipi conscienciat amb els Drets civils, com demostra les 11 edicions de la Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada, però ara a més sumem aquest servei diari i de proximitat”.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç del Horts