Impulsen un procés judicial contra els aldarulls nocturns a Sant Feliu

L'Associació Veïnal Vaivé es va reunir amb el veïnat afectat per posar punt final a les molèsties dels caps de setmana, davant la manca de solucions per part de l'Ajuntament

L'Associació Veïnal Vaivé ha iniciat els passos per emprendre un procés judicial en contra dels aldarulls nocturns que cada cap de setmana es produeixen al centre de Sant Feliu de Llobregat, derivats de l'oci nocturn. L'entitat local va dur a terme aquest cap de setmana una reunió informativa oberta a tothom, que va comptar amb la presència de diversos veïns i veïnes afectats i preocupats per aquesta problemàtica.

IMG 20240120 WA0003

Després de més de dos anys de reclamacions per part del veïnat, en què l'Associació Veïnal Vaivé ha participat en més d'una desena de reunions, tant amb representants del consistori com de la sala de festes, la situació ha esdevingut insostenible. “Botellades, baralles, sorolls o brutícia se succeeixen descontroladament les nits de cada cap de setmana i festius, i s'allarguen fins més enllà de més 6 del matí, l'horari oficial de tancament de la sala”, expliquen des de l’entitat.

FjH51 lXkAAJdb9

En tot aquest temps també s'han dut a terme sonometries, les quals han determinat que mentre el local d'oci està en funcionament, superen el límit de soroll permès. Tal com remarquen des de Vaivé, “poder descansar és un dret fonamental i des de l'administració no s'està fent res per preservar-lo. Aquesta problemàtica està afectant ja la salut de les persones que ho pateixen de més a prop. Però, a més, ens perjudica molt com a ciutat, ja que cal sumar-hi l'increment de brutícia i residus a la zona, les dificultats d'accessibilitat als habitatges i de mobilitat als carrers propers, així com la problemàtica de seguretat ciutadana”.

En aquest sentit, Vaivé també reclama més vigilància policial a la zona, que s’ha demostrat ineficaç fins ara, indica. Segons l'entitat ajudaria a reduir o evitar aldarulls.

Fm SnJuWIAAjab5

FoOkUPUWIAEv586

Actualment, Vaivé està informant els residents dels diversos habitatges del barri més afectats, així com comerços i altres establiments de la zona, amb l'objectiu de fer un front comú per posar punt final a aquesta situació. “Hem esgotat totes les vies amb l'Ajuntament. Ara, l'única sortida que ens queda, malauradament, és la judicial. No podem allargar més aquesta situació”, apunten des de Vaivé.

El procés judicial suposarà uns costos elevats al veïnat, el qual està disposat a assumir per recuperar el descans i el civisme a la zona. Per a tothom que vulgui contribuir-hi solidàriament, Vaivé també posarà a disposició un número de compte corrent o un “Verkami”. L'entitat també està repartint pancartes de protesta pel barri i està preparant properes accions per fer visible aquesta greu problemàtica.

Redacció / Fotos: Associació Veïnal Vaivé

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
140

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix