Ja és obligatòria la mascareta en els centres sanitaris durant quinze dies

Imprimeix

S'aplica a persones de més de sis anys, sempre que es trobin en centres d'atenció primària, d'atenció intermèdia, de salut mental o hospitals

El Diari Oficial de la Generalitat (Dogc) ha publicat l'ordre per la qual implanta l'obligatorietat de la mascareta en centres i serveis sanitaris durant els pròxims quinze dies per a "la prevenció i el control d'infeccions", segons informa Europa Press.

mascareta 1

L'ordre publicada ahir dilluns afirma que "les dades epidemiològiques evidencien un important increment d'infeccions respiratòries agudes", les quals comprometen la capacitat de resposta del sistema sanitari davant un increment de la demanda assistencial. Per això, la Generalitat considera "necessària" l'adopció de la màscara obligatòria en determinats contextos amb la condició de reforçar la contenció d'aquests processos infecciosos, textualment.

L'obligatorietat de les màscares s'aplica a persones de més de sis anys, sempre que es trobin en centres d'atenció primària, d'atenció intermèdia, de salut mental o hospitals, amb excepció d'aquelles que presentin alguna malaltia o dificultat respiratòria que pugui veure's afectada per la màscara.

DSC 9315 Roger Benet 0

El conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, ja va anunciar aquest divendres en un apunt en 'X' que la màscara tornava a ser obligatòria en els centres sanitaris de Catalunya davant l'"increment de virus respiratoris. 

Redacció / Fotos: Arxiu