Comença la vaga dels treballadors de l’handling d’Ibèria a l’aeroport

Imprimeix

S’han concentrat unes cent cinquanta persones el primer dia de mobilitzacions

Amb una concentració de cent cinquanta treballadors de l’handling d'Ibèria ha començat aquest divendres 5 de gener, a la Terminal 1 de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, el primer dels quatre dies de vaga convocada pels sindicats.

GDE4HMiXcAAsv w

L'atur s'ha mantingut després de no arribar a un acord en l'última reunió entre sindicats i empresa, i UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya han convocat la protesta a Barcelona per la "falta de voluntat negociadora" de la companyia. Els treballadors s'han concentrat amb armilles i banderes dels sindicats i han xiulat i cridat lemes contra l'empresa com a "dimissió direcció" mitjançant un megàfon. No hi ha hagut incidents.

PHOTO 2024 01 05 12 22 37

Normalitat

D’altra banda, a les primeres hores de vaga va transcórrer amb "normalitat" i amb un seguiment del 14,61% fins a dos quarts de deu del matí, segons va assegurar la companyia en un comunicat.

PHOTO 2024 01 05 13 38 58

A primera hora, l'aerolínia havia explicat que el seguiment era del 17% entre els treballadors que no han de fer serveis mínims. Ibèria afirma que aquests s’han complit i que només s'ha registrat "alguna incidència puntual relacionada amb la càrrega de les maletes". A més, l’empresa assenyala que el 95% de la plantilla programada s'ha presentat al seu lloc de treball. D'altra banda, la puntualitat dels vols de l'aerolínia que avui operen se situa en el 83%.

Redacció / Fotos: UGT-CCOO