Un comitè del Parlament Europeu visita dos centres educatius del Prat

Imprimeix

L’objectiu ha estat estudiar el sistema d’immersió lingüística que es fa al Centre d'Educació Especial Can Rigol i l'Institut Salvador Dalí, on s'aplica el 25% de classes en castellà

En el segon dia a Catalunya, la missió del comitè de Peticions del Parlament Europeu ha visitat dos centres educatius del Prat de Llobregat amb l'objectiu d'estudiar el sistema d'immersió lingüística. Concretament, els eurodiputats han visitat el Centre d'Educació Especial Can Rigol i l'Institut Salvador Dalí, on s'aplica el 25% de classes en castellà. La delegació estava formada per un total de nou eurodiputats: quatre d'ells són oficialment de la missió del comitè de Peticions i la majoria pertanyen a la dreta, ultradreta i grup liberal; i els altres cinc, procedents de l'estat espanyol, anaven com a acompanyants.

Escola Front Maritim 29

La delegació de diputats del Parlament Europeu ha arribat al Centre d'Educació Especial Can Rigol del Prat de Llobregat a les 11:15 hores. Allà han estat aproximadament uns 45 minuts visitant les instal·lacions i parlant amb el personal docent. Tot seguit han fet el mateix a l'Institut Salvador Dalí, on actualment s'aplica el 25% de classes en castellà.

Al finalitzar la segona visita, l'eurodiputat de Vox, Jorge Buxadé, ha criticat "la presència de comissaris polítics del departament d'Educació amb l'objectiu de controlar el que parlaven els directors dels centres amb la missió". I ha dit que la "qüestió important és l'impacte que té no reconèixer els drets dels hispanoparlants."

6425925

Els europarlamentaris que formen part de la missió del Comitè de Peticions són la presidenta de la delegació Yana Toom, liberal d'Estònia, acompanyada del popular alemany Peter Jahr; un polonès del partit ultranacionalista Llei i Justícia, Kosma Zlotowski; i la italiana del Moviment Cinc Estrelles, Maria Angela Danzi. Els membres acompanyants de la delegació són la presidenta del comitè de Peticions, la popular Dolors Montserrat que no ha estat present a la visita al Prat; la també eurodiputada del PP Rosa Estaràs; Maite Pagazaurtundúa, de Cs; Diana Riba, d'ERC; i Jorge Buxadé, de Vox.

Redacció / Fotos: Arxiu-Vilaweb