FGC analitza l'opció d'una nova estació entre Martorell Enllaç i Abrera

Imprimeix

El nou baixador donaria servei al polígon de Can Amat on es troba l’empresa Seat, el Campus FPCAT-UPC de la Mobilitat Sostenible i a l’Hospital Sagrat Cor

El Govern, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha licitat avui la redacció de l’anàlisi sobre la factibilitat d’una nova estació o baixador a la línia Llobregat-Anoia, concretament entre les estacions de Martorell Enllaç i Abrera, sobre el traçat actual de la línia de Manresa d’FGC.

L’estació o baixador donaria servei als treballadors del polígon de Can Amat, on es troba l’empresa Seat, i també als empleats i usuaris de l’Hospital Sagrat Cor i del Campus FPCAT-UPC de la Mobilitat Sostenible, a l’altre costat de l’autopista AP-7. L’anàlisi també haurà de considerar les solucions necessàries per donar connectivitat a peu i en bicicleta als àmbits a servir de l’altre costat de l’autopista.

El document haurà d’analitzar entre dues i tres alternatives d’emplaçament de l’estació o baixador, amb solució d’accessibilitat a SEAT, a l’hospital i al Campus FPCAT-UPC, institució que va fer la proposta inicial del projecte. Per a cada alternativa, es determinarà el cost d’inversió necessari.

L’anàlisi, un cop adjudicada, tindrà un termini de redacció de deu mesos i ha sortit a licitació per un import de 45.000 euros (abans d’IVA). Inclourà la caracterització de les dades de mobilitat de l’àmbit Martorell-Abrera, un resum dels diversos estudis realitzats fins ara, l’anàlisi de la rendibilitat socioeconòmica i el càlcul de la demanda dels diferents escenaris.

Redacció / Foto: Territori