La Diputació de Barcelona té deu projectes per al Baix Llobregat

Imprimeix

L’ens supramunicipal ha publicat una nova edició del Mapa de Projectes Estratègics Locals (MPEL)

La Diputació de Barcelona ha publicat una nova edició del Mapa de Projectes Estratègics Locals (MPEL), una eina visual que recull les iniciatives clau i projectes estratègics de la província de Barcelona. En concret, el Mapa identifica deus projectes estratègics de l'Alt Penedès, deu de l'Anoia, deu del Bages, deu del Baix Llobregat, deu del Barcelonès, deu del Berguedà, deu del Garraf, deu del Lluçanès, deu del Maresme, deu del Moianès, deu d'Osona, deu del Vallès Occidental i deu del Vallès Oriental.

mapa projectes estrategics 2

Els deu projectes del Baix Llobregat inclosos en el mapa són els següents:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els Pactes Territorials, va impulsar aquest mapa per primer cop l'any 2007 i des de 2012 es va anar actualitzant cada any fins que el 2020 va quedar aturat per la pandèmia. Ara es reprèn aquest mapa, un instrument de gestió estratègica que permet identificar i difondre els projectes motors de cada comarca per facilitar sinergies i generar referents de bones pràctiques, entre altres objectius.

La nova edició del Mapa de Projectes Estratègics Locals (MPEL), s'ha publicat en el marc de l'Informe econòmic local de la província de Barcelona 2023, elaborat per la Diputació de Barcelona i que analitza les dades de l'any 2022 per a la província de Barcelona i cadascuna de les seves comarques. L'informe mostra que la recuperació econòmica iniciada l'any 2021 a la província de Barcelona després de la pandèmia es va consolidar al llarg del 2022: bona part dels indicadors van recuperar els nivells previs a la crisi de Covid-19 i fins i tot alguns els van superar, evidenciant una fase expansiva de l'economia.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona