Subhasten 2.000 armes de foc a Sant Andreu de la Barca

Imprimeix

Aquestes armes seran exposades al públic durant tota aquesta setmana. Des de primera hora d’aquest dilluns, desenes de persones, sobre tot caçadors i armers professionals, han arribat a la mateixa caserna per tal d’assistir a la subhasta.

Els subhastadors poden concórrer en aquesta licitació seguint la modalitat del sobre tancat, és a dir, aportant la quantitat de pagament que volen fer per aquest lot d'armes.

En concret es subhastaran 1.500 escopetes, carrabines i rifles; 500 armes curtes, i tres trabucs.

Les armes llargues s'acumulen a sobre de quatre grans taules, d'uns 20 metres de llargada, a l'espera de canviar de mans.

Les armes curtes, prop de mig miler, ocupen menys espai però aixequen una expectació semblant.

Millors preus

Potencials compradors arribats des de diferents punts del territori, i fins i tot de l'Estat, competeixen silenciosament per adquirir una bona arma a un millor preu.

Taxades inicialment entre 20 euros i 2.000 euros, les armes es vendran després un 75% més barates, segons explica en declaracions a aquest mitjà el capità de la Guàrdia Civil Miguel Quesada, interventor en armes i explosius.

“Rifles per a caça major o escopetes per a tir al plat, en tot cas sempre surten a preus més barats aquí que no pas a les armeries”, comenta Quesda.

Públic fidel

El públic de la subhasta està focalitzat fonamentalment per caçadors i armers,  tot i que també en formen part aficionats al tir al plat i curiosos de totes les edats.

Es tracta d'un públic fidel, que cada any es deixa veure a la subhasta organitzada per la Guàrdia Civil a Catalunya.

“El 90% són caçadors de caça major i menor, i algú és de competició”, comenta un armer professional que declina identificar-se.

La gran majoria de les armes exposades pertanyen a persones (caçadors, agents de seguretat privada) a les que els ha caducat la llicència d'armes.

Amb llicència d'armes

“Un 80% de les armes estan aquí perquè els amos han decidit no renovar la llicència”, expliquen des de la Guàrdia Civil, que organitza la subhasta però n’extreu cap benefici.

La llicència d'armes és requisit indispensable per a tots els potencials consumidors. La majoria d'ells són homes.

Les escopetes són les peces més perseguides entre els estocs. Qui ofereixi la quantitat més alta es quedarà amb el rifle o el revòlver desitjat.

H. Marín | Foto: Héctor Marín