El 28 de novembre és la data límit per comprar títols de cartró

Imprimeix

La T-Usual, la T-Casual, la T-Grup i la T-Familiar encara es podran fer servir fins al 15 de gener

Compte enrere perquè es deixin de vendre´s a les màquines expenedores les targetes clàssiques de cartró T-Usual, T-Casual, T-Grup i T-Familiar, segons informa TV3. Només es podran aconseguir integrades a la T-Mobilitat. No desapareixeran, però, de tot arreu de cop, sinó que el canvi serà progressiu, a mesura que s'hi vagin adaptant les diferents màquines expenedores, un canvi que pot durar fins a mitjans de desembre.

af55737e f0e0 4d5c 8b23 bb39a11a5a19 16 9 discover aspect ratio default 0

Quan s'acabi el 2023, tots aquests títols només estaran disponibles a la T-Mobilitat, un sistema recarregable i sense contacte, és a dir, que només caldrà acostar la targeta o el mòbil a la pantalla en comptes de passar per una validadora de banda magnètica. La T-Mobilitat tindrà format mòbil o de plàstic, com fins ara, però també de cartró. Els usuaris podran seguir viatjant amb les targetes de cartró antigues que tinguin fins que s'esgotin o fins que caduquin el 15 de gener, atès que les màquines de validació magnètica seguiran admetent aquest tipus de bitllets.

Aquests bitllets, en el tradicional format de cartró i banda magnètica, es deixaran de vendre, i les màquines d'autovenda deixaran d'imprimir-los: només oferiran els títols T-mobilitat i T-usual. Aquestes targetes es dispensaran en un nou format de cartró, amb un xip per validar sense contacte, i seran recarregables.

La T-Mobilitat que dispensaran les màquines d'autovenda inclourà els títols de T-Casual, T-Grup i T-Familiar. No requeriran un registre previ, i per això no poden incloure la T-Jove o la T-Usual.

que es t mobilitat nova

En el cas de la T-Usual, com que és d'ús personal intransferible, la màquina demanarà el DNI o el passaport en el moment de comprar-la.

Aquestes dues targetes que es poden comprar a les màquines també faran pagar el suport, 0,50 euros, un preu més baix que els 4,5 de la targeta de plàstic de la T-Mobilitat i l'euro que costa donar-se d'alta del servei amb el mòbil.

La T-Mobilitat de cartró que ven la màquina es podrà recarregar. Permetrà la recàrrega de diferents títols, un cada vegada. És a dir, un cop se n'esgoti un, se'n podrà recarregar un de diferent, però no dos a la vegada. Per la seva banda, la T-Usual d'autovenda no acceptarà la recàrrega de cap altre tipus de títol.

Acostumar l'usuari al nou format

El nou sistema de validació sense contacte i amb targetes recarregables serà l'única forma d'accedir amb títols integrats al transport públic en un futur pròxim. A partir d'aleshores s'oferiran quatre modalitats, cadascuna de les quals admetrà uns títols integrats.

tmobilitat

Per accedir a la targeta personalitzada de plàstic, cal donar-se d'alta al servei de manera digital a través de les plataformes disponibles: T-mobilitat, TMB i FGC. Al cap de 5 a 10 dies, la rebran al domicili. Si s'opta per la validació a través d'un mòbil Android amb NFC --de moment no està disponible per a Apple--, la disponibilitat del títol serà immediata a través de les aplicacions T-mobilitat, TMB App i FGC T-mobilitat.

Redacció / Fotos: Arxiu-AMB