Shakira reconeix que residia a Esplugues de Llobregat i no a Barbados

Imprimeix

La cantant colombiana ha arribat a un acord amb l’acusació per prioritzar la seva carrera i la seva estabilitat i la dels seus fills

La defensa legal de Shakira ha arribat a un acord de conformitat aquest dilluns abans del seu judici -per presumptament cometre sis delictes contra Hisenda- perquè la cantant pugui "prioritzar la seva carrera i la seva estabilitat i la dels seus fills”.

shakira barcelona juicio 655b2765eceec

La defensa de la colombiana ha aconseguit un pacte amb les acusacions a les portes del judici per la causa en què l'artista està acusada de presumpte frau de 14,5 milions d'euros entre el 2012 i 2014 (els tributs que suposadament va deixar de pagar, segons l'acusació, són l'IRPF -12.371.197 euros- i l'impost sobre el patrimoni -2.191.771 euros-). Ha reconegut els fets i ha acceptat una pena de tres anys de presó (sis mesos per cada delicte) i una multa del 50% de l'import defraudat en cadascuna de les declaracions de la renda que no va tributar, que superen els set milions d'euros. La pena de presó no l'haurà de complir perquè la pot substituir per 400 euros per dia de condemna, és a dir, per uns 432.000 euros. En total, gairebé vuit milions d'euros (7.713.484 euros). També se li imposa la inhabilitació a rebre subvencions públiques i incentius fiscals durant 6 anys.

655b2e603d3bc

L'artista s'enfrontava a una reclamació de condemna a vuit anys i dos mesos de presó i multa de 23,8 milions d'euros, una petició de pena que veurà reduïda en haver aconseguit aquest acord amb les acusacions. D’aquesta manera la colombiana reconeix que residia a Esplugues de Llobregat i no a Barbados com manifestava.

En un comunicat de 'Llorente i Cuenca', han detallat que, aquest acord, pretén "posar un punt i final al procés i evitar així l'impacte de l'exposició mediàtica i el temps de judici que en moltes ocasions és d'una longitud extenuant”. "Em sentia llista per a enfrontar-me a un judici i defensar la meva innocència. Els meus advocats estaven convençuts que teníem un judici guanyador. No obstant això, després de molts anys de lluita, he pres aquesta decisió", ha manifestat l'artista.

altrefotoshaki entrada

Ha detallat que tenia dues opcions: "Continuar barallant fins al final, hipotecant la meva tranquil·litat i la dels meus fills; deixar de fer cançons, àlbums i gires, sense poder gaudir de la meva carrera i les coses que m'agraden, o pactar, tancar i deixar enrere aquest capítol de la meva vida mirant cap endavant”. A més, en el mateix comunicat, Shakira ha sostingut que vol que els seus "fills visquin una vida plena" i enfocar-se en el realment important, veure'ls créixer fills i passar temps amb ells, en les seves paraules. Per contra, Shakira seguirà la seva "lluita contra l'Agència Tributària en el cas administratiu per l'exercici fiscal de 2011, una via amb menys desgast i exposició que la penal."

Redacció / Fotos: TV3-10 Minutos-MD