Les dones estrangeres ocupades al Baix Llobregat eren el 8,2% el 2021

Imprimeix

En total sumaven 14.010 persones on l’edat mitjana era de 40 anys i el lloc de naixement més comú era l’Amèrica del Sud, seguit de la Unió Europea i Àfrica

L’Observatori Comarcal ha publicat per primera vegada la nota de dones ocupades estrangeres al Baix Llobregat 2021. El Cens de Població i Habitatge 2021 de l’INE ha propiciat posar llum a les característiques dels ocupats, ja que gràcies a la seva nova metodologia, basada en informació de registre, podem identificar col·lectius amb dades de les quals abans no disposàvem. Així, el cens a partir dels registres de l’INSS permet perfilar les principals característiques dels ocupats de més d’onze anys. Tanmateix, permet explorar dades amb detall municipal i inframunicipal, requisit indispensable per a comprendre la realitat de la comarca.

auria 6220 1

La situació laboral de les dones ocupades estrangeres ha estat fins ara una gran incògnita, ja que no disposàvem de les dades necessàries per a la seuva anàlisi. Aquesta nota confirma el que ja sospitàvem, les dones ocupades estrangeres tenen una doble penalització: per ser dones i per ser estrangeres. Així s’ha identificat el perfil sociodemogràfic i ocupacional de les dones estrangeres ocupades a partir de les dades del cens i l’hem complementat amb dades d’atur i contractació proporcionades per l’Observatori del Treball i Model Productiu. Tanmateix, s’ha de tenir en compte que tant les dades del cens (1 de gener de 2021) com les dades d’atur i contractació (desembre 2020 i any 2020) estan marcades per l’impacte del la Covid-19. A més a més, només es tenen en compte les dades que consten en l’economia formal, és a dir, totes aquelles dades de l’economia informal no queden recollides en aquest informe.

marroquins

Els principals destacats que podem extreure de la nota són:

Redacció / Fotos: Arxiu-BTV