Pallejà rep el projecte de condicionament del camí de Fontpineda

Imprimeix

La BL-056 serveix al trànsit intermunicipal entre el barri i el nucli del municipi i s'ha plantejat com a solució el manteniment del paviment de la totalitat del traçat

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Pallejà el projecte que defineix les obres de condicionament i millora de la seguretat viària al camí que connecta els nuclis de Fontpineda i Pallejà, en tot el seu recorregut.

F JItuvWAAAlJV1

El camí de Fontpineda (BL-056), de 2,370 quilòmetres, serveix al trànsit intermunicipal entre les poblacions de Fontpineda i s'ha plantejat com a solució el manteniment del paviment de la totalitat del traçat, ja que no es troben deficiències greus en el ferm. També es planteja la neteja de les cunetes existents i la reparació puntuals dels trencaments, fissuració o irregularitats observades en el formigó.

Reparacions necessàries

Així mateix el document preveu fer les reparacions necessàries a les obres de drenatge transversal i recondicionar el carril bici existent. A més, es preveu la construcció d'una obra de drenatge transversal al P.K. 0+400; i, es contempla la substitució de les barreres de seguretat metàl·liques existents per noves barreres metàl·liques i la col·locació de noves barreres metàl·liques en les zones on són necessàries per a la correcta separació entre calçada i carril bici, excepte en els punts de pas de bestiar i d’accessos a camins. 

Captura de pantalla 2023 11 17 a las 16.03.24

Respecte a la senyalització vertical, el projecte exposa la substitució de les plaques existents per noves, així com afegir la senyalística necessària; igual que la senyalització horitzontal, que es repintarà. Les espècies vegetals de margalló existents junt la traça de la carretera, susceptibles de veure's afectades, es trasplantaran donat que es tracta d'una planta protegida. 

Finalment, pel que fa a canvis de traçat, al document s'ha determinat que, a causa de les grans ondulacions del terreny i amb l'objectiu d'evitar afectar Espais d'Interès Natural de Catalunya i zones de la Xarxa Natura 2000 adjacents a l'obra, la millor opció és mantenir el traçat original.

Redacció / Fotos: Aj. Pallejà-Diputació Barcelona