Es presenta el Catàleg d’Entitats de l’ESS del Baix Llobregat

Imprimeix

L’Ateneu Cooperatiu va organitzar la III Taula Territorial d’aquest 2023 al Consell Comarcal

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat va organitzar la III Taula Territorial d’aquest 2023 al Consell Comarcal, un espai per l'articulació conjunta de l’Economia Social i Solidària (ESS), on establir mecanismes de col·laboració i sinergies entre les entitats (cooperatives, fundacions, associacions, etc).

La Taula, que va comptar amb l’acompanyament del conseller comarcal de Desenvolupament Econòmic, Estratègic i Agrícola, Fernando Vicente Benetti, va constar de dues parts, una primera part en què s’ha presentat el Catàleg d’Entitats de l’ESS del Baix Llobregat i una segona amb l’organització d’una sessió d’enxarxament i mercat social (market place), en la que van participar un total de 48 persones de 34 entitats de l’ESS i 6 ens públics de la comarca.

F8zN 4EWwAAl9GD

El Catàleg recull els serveis i productes que ofereixen les entitats de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i de la comarca, entitats amb compromís social i mediambiental, amb pràctiques d’equitat i democràcia i que busquen, entre d’altres, la cooperació, la qualitat del treball, etc. Contempla, en la seva primera edició 49 entitats de l’ESS, amb la voluntat d’anar-lo actualitzant tant amb noves entitats creades com aquelles no hi són recollides.

Amb l’edició d’aquest catàleg es vol facilitar, agilitzar i simplificar la compra i el consum de proximitat, així com la contractació pública local socialment responsable, per fomentar el desenvolupament de models de consum més conscients i crítics i així contribuir a millorar la vida de les persones, enfortir el mercat social i afavorir la construcció de municipis més sostenibles.

Pel que fa a la sessió d’enxarxament i mercat social s’han produït 110 interaccions entre totes les entitats que hi van participar, creant interaccions entre entitats i entre entitats i ens públics. Aquestes trobades permeten conèixer entitats proveïdores de serveis i productes amb responsabilitats social i mediambiental, ampliar la base de contactes, crear sinergies, entre d’altres.

Redacció / Fotos: Consell Comarcal del Baix Llobregat