La Xarxa Metropolitana de Patrimoni comença a caminar

Imprimeix

Ja són cinc equipaments públics i sis parcs metropolitans restaurats amb una inversió de 12,5 milions d'euros, 4,6 dels quals provenen del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

L'AMB va presentar públicament a Cornellà de Llobregat la Xarxa Metropolitana de Patrimoni, un conjunt d'onze actuacions de rehabilitació en edificis i parcs públics que pretenen recuperar i rehabilitar el patrimoni cultural i industrial de l'àrea metropolitana de Barcelona. S'ha creat una xarxa que dona valor a importants béns patrimonials i que alhora els vincula entre si per promoure'n la dinamització com a actiu dins l'oferta turística.

COM FEDER Planol actuacions octubre 2023 ndp web

Actualment es troben ja enllestides les obres de la Unió de Cooperadors (Gavà), de Can Bagaria i del parc de Can Mercader -aquestes dues a Cornellà de Llobregat-, mentre que es troben en procés d'execució les vuit restants. La previsió és que finalitzin totes abans d'acabar l'any. Els equipaments i parcs metropolitans rehabilitats compleixen una funció pública  destinada a l'oci, el lleure, la sensibilització ambiental i la dinamització del teixit social i associatiu. A més, es tracta d'espais amb una alta qualitat patrimonial i arquitectònica.

Unio Cooperadors Adria Goula 01

DC124 ILUCA 01

Amb la subvenció europea del FEDER, l'AMB pot incidir en la conservació i protecció del patrimoni cultural i industrial, de manera que serveixi per revitalitzar-lo, aturar la degradació, dinamitzar l'economia local i atraure nous visitants. Es pretén complir una doble missió: d'una banda, la recuperació del patrimoni amb l'aplicació de principis d'intervenció respectuosos amb la integritat i els valors dels edificis i parcs, i d'una altra, la reutilització d'aquests mateixos elements patrimonials per a usos públics i com a objecte de visita turística.

Paral·lelament a la restauració patrimonial de tots aquests equipaments i parcs metropolitans, l'AMB ha portat a terme un conjunt d'actuacions que pretenen revitalitzar, difondre i donar a conèixer aquests espais

 
 
 

 

Redacció / Fotos: AMB