El Parc Agrari, escenari de la tercera Marató d’Espigolades

Imprimeix

Aquesta edició va comptar amb la participació de 148 persones voluntàries i es van recuperar 8.730 quilos de fruites i verdures al Baix Llobregat, Tarragona, Lleida i Tordera

La campanya de sensibilització i conscienciació Aprofitem els aliments, que ha impulsat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural des del passat 26 de setembre, ha permès recuperar un total de 12,5 tones de menjar a través de les diverses activitats organitzades per evitar-ne el malbaratament i ha aplegat 1.500 persones. Uns aliments que, segons la Calculadora del Valor dels Aliments, suposen un estalvi de 5,9 milions de litres d’aigua i de 13 tones de CO2.

F8KwDf7WcAAWNfM

En motiu del Dia Mundial de l'Alimentació el passat 8 d'octubre des de la Fundació Espigoladors es va organitzar de nou les espigolades simultànies a diferents localitzacions arreu de la geografia catalana (Parc Agrari del Baix Llobregat, Espai Agrari Baixa Todera, Camp de Tarragona i Lleida), per tal d'impulsar i visibilitzar aquesta activitat que poc a poc es va consolidant al nostre país. Es va comptar amb la participació de 148 persones voluntàries i es van recuperar 8.730 kg de fruites i verdures, i el producte espigolat es va enviar a centres de distribució gratuïta d’aliments de Catalunya.

Captura de pantalla 2023 10 13 a las 17.10.14

La campanya Aprofitem els aliments forma part de l’estratègia del Departament d’Acció Climàtica per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, la qual s’emmarca dins l’Estratègia alimentària de Catalunya, que té com a objectiu assolir un sistema alimentari més sostenible, transformador i basat en l’economia circular. La campanya es duu a terme conjuntament amb la participació del sector de la restauració, la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya, la Plataforma Aprofitem els Aliments i la Fundació Espigoladors.

Redacció / Fotos: Fundació Espigoladors