S’incrementa la seguretat de les batudes de senglars a Collserola

Imprimeix

Molins de Rei, Sant Justs Desvern, Sant Feliu de Llobregat i El Papiol, municipis on està programat que es facin fins al febrer de 2024

La setmana passada va començar la temporada de caça del porc senglar amb tres batudes programades pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la zona de caça controlada al massís de Collserola. Les batudes compten amb la disposició de persones informadores als accessos que són assumides pel Departament, titular de la zona de caça controlada, a fi de reforçar la seguretat en un espai natural on la presència d’altres usuaris és molt freqüent. La Federació Catalana de Caça contracta aquest personal amb el suport de les societats de caçadors locals.

informador preview

Els informadors van equipats amb armilles identificadores i amb emissores i s’encarreguen d’explicar a veïns i usuaris de la zona que s’està realitzant l’activitat de la caça. També recomanen que no accedeixin a la zona durant el temps que dura la batuda, ja que els accessos estan tancats per decrets de l’ajuntament i reforcen la senyalització obligatòria de batuda. Segons la dimensió de la batuda, calen uns cinc informadors de mitjana.

BatudaaPira

Coordinadament amb el Parc Natural, les batudes s’informen a la web perquè la resta d’usuaris puguin canviar amb prou temps els itineraris de visita Cacera: zones i calendari – Benvinguts al Parc Natural Collserola. A més, des del Parc s’emeten avisos per xarxes socials (Facebook, X i Instagram) els dies previs i el mateix dia de la batuda.

1500x500

Així mateix, des del Cos d’Agents Rurals examinen prèviament la documentació dels caçadors i dels gossos que hi participen. A més, confirmen que les ubicacions i zones de caça són les adequades i els accessos han estat senyalitzats i compten amb personal informador.

Captura de pantalla 2023 10 11 a las 16.36.29

Les batudes programades a la serralada s’aniran fent fins al mes de febrer de 2024 i es reparteixen entre Cerdanyola del Vallès, Molins de Rei, El Papiol, Sant Cugat del Vallès, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat. La superfície de les batudes no supera les 150 hectàrees i ocupa una proporció que no arriba al 2% de la superfície del Parc Natural de la Serra de Collserola. La primera batuda va ser dijous a Sant Cugat del Vallès i una altra dissabte, a Sant Just Desvern.

Redacció / Fotos: Arxiu