Deixadesa i abandó total de la zona verda de la Rambla Anselm Clavé

Imprimeix

La falta de manteniment ha fet que una de les zones de vianants més transitades de la ciutat s’estigui degradant tal com denuncien els veïns i veïnes

Gran malestar entre els veïns i veïnes de la Rambla Anselm Clavé i de la resta de ciutadania de Cornellà de Llobregat per l’estat actual de l’obra urbanística de renaturalització que es va fer en aquest popular i cèntric espai, a tocar de l’Ajuntament.

rambleta 1

No fa gaires mesos, el consistori baixllobregatí va estrenar aquest tram naturalitzat a la part superior de la Rambla Anselm Clavé que forma part del projecte Cornellà Natura. Actualment, l’estat és de total abandonament. I és que d’aquesta obra del projecte de transformació de la ciutat “és una ombra del que havia de ser. És una vergonya com es troba i, encara més, perquè els que ens governen ho estan veient, ja que treballen precisament al costat, i no apliquen cap mena solució”, diu Manuela Díaz.

rambleta 2

rambleta 5

Un altre veí de la Rambla, en Josep Martínez, confessa que “s’omplen la boca del mega projecte Cornellà Natura i la majoria de les obres que han fet les tenen més que abandonades. No hi ha pràcticament cap mena de manteniment. No és excusa que hi hagi restricció d’aigua. Els seus responsables han de mantenir aquestes zones verdes de la millor manera i no deixar que la merda s’acumuli. No sé com tindran casa seva. Per això paguem uns impostos que no són precisament baixos a Cornellà?”. D’altra banda, l’Elena Macías destaca que “no n’han tingut prou amb la falta de previsió dels sorolls amb una escola al costat, o de la durada d’una obra que no era de grans dimensions, sinó que una vegada estrenada hi ha hagut problemes de funcionament. Tot plegat és un nyap dels grans.”

rambleta 3

 

Manuel Estévez també denuncia que “les llums de nit que hi ha a terra no funcionen moltes vegades. És esperpèntic el que està passant. Una obra que no va ser gens barata. S’acumulen les fulles seques, no hi ha un manteniment de neteja regular i això que és un dels punts neuràlgics de la ciutat”. Fins i tot una veïna, la Rosario García, va més enllà quan explica que “un treballador de l’ajuntament, que cobra un sou generós es dedica, a les xarxes socials a col·locar imatges idíl·liques de la ciutat i està falsejant la realitat. I la realitat és que hi ha moltes zones que caldria una millor actuació. A aquest personatge no li paguem perquè estigui als bars, com si fos la seva oficina.”

rambleta 6

La falta de manteniment i inversió en les zones verdes repercuteix directament en la imatge que ofereix la ciutat als visitants externs. Així s’expressa la Maria Fernández: “Tenim una de les pitjors rotondes que hi ha al Baix Llobregat. Lletja i mal cuidada com la de l’entrada per Sant Boi de Llobregat. A més no hi ha cap mena de cura per mantenir les zones verdes en les millors condicions. Per feina vaig a diferents municipis del Baix Llobregat i això no passa. Ho tenen ben cuidat. Em fa vergonya que la gent que és de fora, quan entra a la nostra ciutat, i es passeja veu com estan de lamentables bona part dels espais públics. I l’obra de la Rambla és una d’elles.”

Redacció / Fotos: LPdB