L'oposició acusa el govern municipal de voler desmantellar un carril bici

Imprimeix

PSC, Movem En Comú Podem, ERC i Junts denuncien que es destinarà 251.000 euros a les obres de l’avinguda de la Pineda per tornar a permetre la doble circulació de cotxes i consideren un "malbaratament dels diners públics, el greu retrocés i l'atac injustificable contra la mobilitat sostenible a la ciutat"

Els partits de l'oposició en bloc, PSC, Movem En Comú Podem, ERC i Junts; denuncien en un comunicat conjunt el "malbaratament dels diners públics, el greu retrocés i l'atac injustificable contra la mobilitat sostenible a la ciutat" després que l’alcalde, Manu Reyes, faci efectiva la seva promesa electoral de fer desaparèixer el carril bici de l'avinguda de la Pineda per tornar a permetre la doble circulació de cotxes. El carril bici només té 900 metres de longitud.

DSC00168

PSC, Movem En Comú Podem, ERC i Junts, a través dels seus portaveus de grups municipals, es van assabentar el passat divendres 22 de setembre que el govern format per PP i SOM Castelldefels vol invertir 251.000 euros en les obres. A més es tornarà al doble sentit de circulació de cotxes a un carrer que està pacificat i és un exemple de mobilitat urbana sostenible des de la seva inauguració l'any 2019. Es dona la circumstància que Reyes és reincident, segons l’oposició. L’any 2011, en el seu primer any com a alcalde, Reyes (PP) va destinar 25.000 euros per desmantellar un altre carril bici, el del Passeig Marítim de Castelldefels. Aquella polèmica decisió ja va provocar molta controvèrsia a la ciutat, segons els partits.

Captura de pantalla 2023 09 25 a las 18.41.43

“El govern de PP i SOM ha demostrat que no té un projecte de futur per a  Castelldefels i només ha trigat cent dies a esborrar el llegat del model de ciutat  sostenible consensuat els darrers vuit anys per part dels governs de progrés amb la  ciutadania, aprovant el projecte de reversió d’una de les principals obres de  transformació verda dels últims anys”, segons d'Ester Niubó, portaveu municipal del PSC.

D’altra banda, la portaveu municipal de Movem En Comú Podem, Candela López Tagliafico, destaca que amb aquesta mesura "el PP fa honor a la seva condició de partit negacionista del canvi climàtic. L'alcalde Reyes s'alinea amb els seus companys de governs municipals del PP i VOX en altres ciutats d'Espanya com València, Elx, Gijón, Logronnyo, Valladolid o Palma on la dreta i la ultradreta han fet desaparèixer carrils bici perquè els cotxes tornin a col·lapsar alguns dels principals carrers de les seves ciutats. És un negacionisme climàtic irresponsable i perillós, que situa a Castelldefels en una llista negra de ciutats amb governs que van contra el sentit comú i que ens provoca vergonya i rebuig."

Captura de pantalla 2023 09 25 a las 18.40.25

Amb la inversió de 251.000 € anunciada pel govern municipal Castelldefels es quedarà sense carril bici i patinets en aquesta artèria fonamental en la connexió entre el centre urbà i la platja, denuncia l’oposició.

Lourdes Armengol, portaveu d’ERC, considera que en aquests primers cent dies hem pogut veure un govern municipal orientat únicament a la seva política reaccionària, de retrocés davant dels avenços aconseguits els darrers anys. Un govern orientat a difondre missatges populistes i demagogs per confondre la ciutadania i amagar la seva incapacitat d'acció davant dels grans reptes de futur de la nostra ciutat."

Mentrestant, El portaveu municipal de Junts, Xavier Amate, creu que "Castelldefels és una ciutat que mira al futur, on els seus ciutadans valoren la vida saludable, l’entorn natural, passejar i anar amb bici. I el govern del PP-SOM trencarà aquest desig i a sobre gastant-se 251.000 €. Sense cap mena de dubte és un pas enrere per la ciutadania de Castelldefels."

Captura de pantalla 2023 09 25 a las 18.41.06

Front comú oposició-veïnat

Els partits de l'oposició a l'Ajuntament de Castelldefels (PSC, Movem En Comú Podem, ERC i Junts) reclamen conjuntament "que el govern municipal de PP i SOM Castelldefels aturi aquesta inversió injustificada que va contra el sentit dels temps actuals, que no desmantelli el carril bici i que no reobri la doble circulació de cotxes en aquesta via". A més, presentaran al·legacions contra aquest projecte i animen a tots els veïns i veïnes de Castelldefels a què també ho facin. Volen "que el govern guardi al calaix aquesta ocurrència absolutament contrària a la salut dels veïns i les veïnes de Castelldefels i destinin els 251.000 € del pressupost municipal a cobrir altres necessites urgents de la ciutat, com per exemple la demanda que hi ha a les nostres escoles i instituts que no estan rebent la inversió suficient per poder adaptar les aules i els patis a la nova realitat climàtica, i on avui dia professorat i alumnat continuen patint les greus conseqüències de les onades de calor i les elevades temperatures."

Redacció / Fotos: Google Maps-PSC