Més de 4,1 milions d'euros per al nou Teatre-auditori d’Esplugues

Imprimeix

El Ple també va aprovar destinar més de dos milions per a la nova comissaria de la Policia Local al barri Montesa

El Ple ordinari del mes de juliol va aprovar amb els vots favorables del PSC, Esplugues en Comú Podem (EeCP) i Junts una modificació de crèdit de 10 milions d'euros del pressupost actual. D'aquests, més de 8,7 milions es destinaran a despeses del capital, dels quals 4,1 milions són per al nou Teatre-auditori que es construirà just al costat de la plaça Catalunya i que albergarà també la futura Escola Municipal de Música i Arts Escèniques. El passat mes de març, ja es va adjudicar el projecte bàsic i executiu i la posterior direcció d'obres a Batlle i Roig, i a finals d'abril es va aprovar la contractació de les obres d'adequació prèvies al recinte. 

0101auditori05

El futur edifici s'organitza al voltant dels seus dos àmbits principals, l'espai d'audició i el de formació, serà diàfan, molt integrat en l'entorn i hipersostenible. El pressupost total és de 10,8 milions d'euros. 

Segons fonts municipals, les altres principals despeses contemplades en la modificació del crèdit són per a altres obres clau en el futur de la ciutat: més de 2,1 milions d'euros per a la nova comissaria de la Policia Local a Montesa; més de 700.000 euros per a la reforma del carrer Lluís Millet; o més de 535.000 euros per a la connexió del parc dels Torrents. També es destinen 306.000 euros per al carrer Severo Ochoa. 

futura comisaria policia.local montesa esplugues

El Ple també va aprovar la concessió administrativa a favor de l'Hospital Sant Joan de Déu, amb el suport de PSC, Grup Municipal Republicà (GMR), Grup Municipal Popular (GMP), EeCP, Junts i Vox, del terreny municipal ubicat a l'avinguda d'Ahrensburg, on el centre construirà i posarà en funcionament un equipament per a la implantació d'una àrea d'alta especialitat en neurociències. Serà l'edifici Únicas. 

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues de Llobregat