Manu Reyes ‘liquida’ el projecte dels Sis Eixos Verds a Castelldefels

Imprimeix

L’alcalde deixa clar que la cal preservar l’entorn natural de la ciutat i, per això, s’oposa a la creació de nous barris

Manu Reyes, actual alcalde de Castelldefels, ha tornat amb força. Una de les seves primeres mesures del popular ha estat acabar amb el projecte urbanístic dels Sis Eixos Verds impulsat per l'anterior executiu socialista i que preveia la construcció de fins a 4.000 nous habitatges.

Reyes té molt clar que el sòl urbanitzable al municipi està "esgotat" i que no permetrà que es construeixi al Parc Natural del Garraf. "Durant quaranta anys s'ha construït tot i ja no queda espai per a nous barris", explica a l’ACN. L’alcalde deixa enrerer les grans promocions immobiliàries i  deixa clar que la prioritat a partir d'ara ha de ser preservar l'entorn natural de la ciutat i que s'oposarà a la creació de nous barris, com els previstos en el projecte Sis Eixos Verds. "No es poden desenvolupar nous barris perquè no hi ha espai físic. Ara cal treballar per millorar la qualitat de vida de la gent", afegeix.

tJzeqWdM

L'aeroport

Sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat, Reyes deixa clar que s'oposarà frontalment a qualsevol proposta que comporti més avions sobrevolant el municipi, encara que considera que la instal·lació aeroportuària ha de ser un motor econòmic que generi riquesa al conjunt del país, també assenyala que això no pot passar per sobre de la salut de les persones. El batlle recorda que Castelldefels és el municipi més afectat pel pas d'avions pel seu terme municipal i que cal buscar solucions per reduir-ne l'afectació, no pas incrementar-la.

Una gran deute

D’altra banda, el nou batlle assegura a l’ACN que afronta la legislatura amb "il·lusió i ganes de treballar", però lamenta que l'executiu sortint els ha deixat un deute d'entre 8 i 9 milions d'euros que "hipotecarà" moltes de les inversions que la ciutat necessita. "Es van prorrogar els pressupostos de l'any passat, que eren molt expansionistes, i ara ens falten entre 8 i 9 milions perquè els ingressos han baixat i la despesa s'ha incrementat després de quatre anys gastant com si no hi hagués final", critica.

Redacció / Fotos: Arxiu