Punt final a la mascareta obligatòria

Imprimeix

La mesura té efecte als hospitals, centres de salut, farmàcies, residències, clíniques dentals, centres de reproducció assistida i centres d'atenció especialitzada, on encara era obligatori el seu ús

Dos anys i mig després de la seva imposició -el 27 de desembre del 2020-, el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts posar punt final a l'emergència sanitària i eliminar l'obligatorietat de portar mascareta als centres sanitaris, sociosanitaris i farmàcies. 

 5459151 a23814f9

La mesura té efecte als hospitals, centres de salut, farmàcies, residències, clíniques dentals, centres de reproducció assistida i centres d'atenció especialitzada, on encara era obligatori el seu ús. Amb tot, les mascaretes continuaran sent "recomanables" en aquests llocs i obligatòries encara a les zones hospitalàries amb malalts crítics o immunodeprimits, quiròfans i unitats de cures intensives.

1200 1591111665Angel munoz visita la seva dona despres de dos mesos sense poder veurela daprop3

una sanitaria vacuna un home contra la covid 19


L'acord del Consell de Ministres és fruit de la decisió del Consell Interterritorial de Salut del passat 23 de juny, quan les comunitats autònomes i el govern espanyol van aprovar aixecar aquesta obligatorietat seguint la senda que havien iniciat al mes de febrer, quan ja van eliminar també l'obligatorietat al transport públic.

Redacció / Fotos: Arxiu