El Vilabús obre la campanya d'estiu a Viladecans

Imprimeix

Les persones amb mobilitat reduïda podran sol·licitar una cadira o crosses amfíbies i gaudir d'una nova pèrgola que els donarà ombra, i el servei serà gratuït els caps de setmana

Accedir a les platges de la Murtra i la Pineda de forma ràpida, còmoda i sostenible amb autobús serà possible enguany a partir d'avui dijous, 15 de juny. El servei del VB4, que estarà en funcionament fins a l'11 de setembre, ha incorporat una nova parada més a prop de la platja els dies feiners. L'autobús serà gratuït els caps de setmana, per fer-lo més accessible a totes les persones. De dilluns a divendres, l'autobús arribarà fins a l'estacionament de la Murtra, mentre que els caps de setmana i festius la parada es mantindrà al davant de la benzinera a causa de les retencions de trànsit que es generen en el camí d'accés a la platja, fet que no permetria garantir la freqüència de pas. En la pàgina web https://www.viladecans.cat/ca/vilabus-la-platja es poden consultar els horaris i les parades.

Aparcaments per a bicis a la platja de la Murtra

El Vilabús surt cada hora des de la plaça d'Europa cap a les platges de Viladecans, fent diverses parades, entre les quals la de la carretera de la Vila-Centre Comercial, molt a prop de l'estació del tren. Apostar pel transport públic és una de les millors alternatives per accedir-hi, ja que l'aparcament està regulat per gestionar la mobilitat i els caps de setmana és difícil trobar-hi lloc. El preu de l'aparcament per als cotxes censats a Viladecans és d'un euro i per a la resta de vehicles, el preu és de 6 euros.

Nova pèrgola

El servei de salvament i socorrisme s'ha avançat aquest any i també comença el 15 de juny, allargant-se fins al 9 de setembre. L'horari és de 10 a 19 hores, tant a la platja de la Murtra, com a la de la Pineda. Les persones amb mobilitat reduïda podran sol·licitar una cadira o crosses amfíbies al lloc de socors. Amb l'objectiu que puguin esperar a l'ombra i amb la màxima comoditat, s'ha instal·lat enguany una pèrgola d'ús exclusiu per a elles. A més, el personal de salvament informarà sobre els riscos de l'exposició al sol i el bany o les picades d'animals per minimitzar aquestes situacions.

Les dutxes estaran tancades a causa de la situació de sequera. Els gossos no podran accedir a les platges, a cap hora i fins al mes d'octubre. Pel que fa a la platja del Remolar, romandrà tancada fins al 31 de juliol, en tractar-se d'una zona d'especial protecció d'aus. La finalitat és facilitar la nidificació d'espècies protegides.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans