Cornellà acull el major multisales i tanca els cinemes de barri

Imprimeix

Els responsables dels Cinemes Full HD ha anunciat l'ampliació de l'equipament en deu sales, de forma que el complex passarà de les 18 actuals a un total de 28.

L'empresa que explota aquestes sales, que té previst invertir quatre milions d'euros en la seva ampliació, ha valorat que “en un moment de crisi econòmica i d'increment de l'IVA en el sector cultural, aquesta iniciativa suposa una autèntica revolució en el panorama actual de l'entreteniment familiar”.

Aquesta ampliació coincideix amb l'augment de preus en les sales de cinema, com a conseqüència de l'increment de l'IVA de les entrades, així com amb el tancament de cinemes de barri per la poca viabilitat del negoci.

5.000 signatures

Els partidaris de que el mític cinema Pisa, ubicat al barri de Sant Ildefons, segueixi amb la seva activitat han protagonitzat aquesta setmana una cassolada i una entrega de 5.000 signatures a l’Ajuntament de Cornellà.

El seu objectiu és, en les seves paraules, salvar el cine Pisa de Cornellà de l’especulació immobiliària, generant un espai sociocultural obert, semblant al model del CineBaix de Sant Feliu de Llobregat.

El col·lectiu ha mostrat així el se descontentament “envers la decisió de l’Ajuntament, que hi ha projectat fer pisos”.

“Creiem que és important salvar el pisa, ja que es troba a una zona on manquen espais culturals i, en canvi, està molt edificada”, defensen.

Des de la plataforma proposen que es mantingui l’edifici i que segueixi la projecció de pel·lícules: “No només cinema comercial, sinó també infantil, documental, cinema europeu i de la resta del món”, han manifestat.

També aposten per la creació d’un espai obert per a les entitats i organitzacions, amb cinefòrums i projecció de pel·lícules en VOS. I reivindiquen “fer una proposta de col·laboració amb la EOI, Cinebaix i centres d’educació”.

Redacció | Foto: Arxiu