Cornellà de Llobregat ho té tot a punt per celebrar el Corpus 2023

Serà la Festa Major més inclusiva que mai amb les propostes musicals de Celtas Cortos, Enol i Los 40 Pop amb Nil Moliner

La Festa Major del Corpus arriba a Cornellà de Llobregat. I ho farà del dijous 8 al diumenge 11 de juny, tot i que des del cap de setmana anterior ja comencen les propostes d’un ampli programa ple de música i actuacions gratuïtes, i moltes activitats adreçades a tots els públics.

Música

Un dels punts destacats de la festa major de Cornellà són els concerts gratuïts, tant als escenaris principals com als diferents barris. Per la plaça de Catalunya passaran Enol (divendres 9, 22 h), La Fúmiga (divendres 9, 23.30 h), La Húngara (dissabte 10, 20 h), Celtas Cortos (dissabte 10, 23.30 h) i el concert de tancament que torna a ser una proposta de Los 40 POP, amb artistes com Nil Moliner, Siderland, Alfred Garcia, Depol, Paula Koops o Zzoilo, entre d’altres (diumenge, 18.30 h).

url

la hungara 655x368

nil moliner

203671 enol

Foto

El parc de la Ribera acollirà una nit de música jove protagonitzada per dones dj: dJenka, Jackie-D i DJ Jolie (dissabte, 22.30 h), i la plaça del Pilar, les intervencions de Ruth Jové i Scarlets & The Femme Soul Band (divendres, 20 i 21.30 h). Altres escenaris com la plaça del Pallars, la plaça de Sant Ildefons, o el Camp de les Aigües, porten la música a tots els barris de la ciutat.

Més activitats adaptades

Amb la intenció de fer una festa el màxim d’inclusiva, Cornellà aposta per incorporar activitats adaptades. El pregó de Festa Major serà interpretat també en llengua de signes, i hi haurà diverses activitats de jocs infantils que es faran sense soroll en períodes determinats per facilitar el gaudi dels nens i nenes amb hipersensibilitat auditiva o trastorn de l’espectre autista. Així mateix, la Fira d’Atraccions funcionarà a les primeres hores de la tarda sense música ni llums.

festa major de volpelleres 6

El pregó d’aquest any, centrat en la integració i la inclusivitat, anirà a càrrec de persones amb capacitats diferents o que hi estan directament vinculades: José Manuel Serrano (alumne de l’Escola Virolai), Fernando Olaya (usuari dels tallers de l’entitat Aprodico), Pepo Vinueza (atleta) i Maite Cidre (una de les supermamis de Cornellà).

La sequera

D’acord amb la situació d’excepcionalitat per sequera, aquest any algunes activitats de la festa major que implicaven l’ús d’aigua no es faran. És el cas de la festa de l’escuma, o dels tobogans d’aigua, que han estat substituïdes per altres propostes familiars. Aquesta decisió se suma a les mesures preses per l’Ajuntament de Cornellà per reduir el consum d’aigua des de l’entrada en vigor del decret de la Generalitat de Catalunya, el passat mes de març.

534 20220618 1300 FestaEscumaSetDeSo AW

El Piromusical

El programa conté fins a 170 propostes culturals, artístiques, esportives i familiars. Continuen les propostes més tradicionals, com el Corndefoc que segueix al pregó, el Populari, la festa Holi Dolly o el Piromusical (dissabte 10, 23 h), des del mirador de la Torre de la Miranda.

Ball de diables Festa Major Corpus de Cornellà 2018

Com cada any, les entitats i associacions de la ciutat també participen i són presents en un munt d’actes més tradicionals, com l’exhibició castellera, les sardanes, les actuacions a la caseta de la Peña Atlético Minas, la Festa Galega al parc de Can Mercader, la Trobada de Gegants del dissabte 3 de juny, o el Toc de Corn, que aquest any porta la seva música i les activitats familiars al Camp de les Aigües.

corpus portada 810x360

Punts Lila contra les actituds sexistes

Durant els quatre dies de festa major, s’instal·laran al costat dels principals escenaris de festa carpes senyalitzades com a Punt Lila per informar, assessorar i ajudar enfront de les violències masclistes i lgbtifòbia. Compten amb una parella d’Agents Lila que estaran en coordinació amb l’organització i també amb els cossos de seguretat, si la situació així ho requereix.

IMG 20190620 WA0005

Servei especial d’autocars

Finalment, repetint l’experiència de l’any passat, les nits del dijous, divendres i dissabte, de 21.30 a 3.00 h, funcionaran dues línies d’autocar gratuïtes que realitzaran parades a demanda al llarg del seu recorregut i enllaçaran amb les principals estacions de transport públic.

corpus23 web 1200x200px

LA PROGRAMACIÓ (clica aquí)

Redacció / Fotos: Aj. Cornellà-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix