CCOO dona suport a la manifestació pel tancament d’una línia I3 a Cornellà

Les famílies afectades organitzen l’1 de juny una manifestació davant la seu dels Serveis Territorials d’Educació i l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) està valorant iniciar accions judicials

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya està plantejant el tancament d’un grup d’I3 a l’Escola Suris, del barri de la Fontsanta-Fatjó de Cornellà de Llobregat, pel curs 2023-2024. Al mateix temps, els responsables dels Serveis Territorials del Departament al Baix Llobregat han proposat la reobertura d’un grup d'I3 a un altre col·legi de Cornellà, amb pitjors dades de preinscripcions, segons apunta CCOO. En el cas de Suris, única escola al barri, aquestes han arribat a trenta, tot i que algunes famílies ja havien optat per altres centres davant l’amenaça de tancament. A la zona es calculen més de 45 naixements per any, el que justificaria el manteniment del grup a l’Escola Suris, segons afegeix el sindicat.

534 ESCOLA SURIS2

El Consell Escolar i l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) s’han adreçat al Departament d’Educació, fins i tot enviant un burofax al conseller. Les respostes rebudes han estat escasses, i en cap cas justifiquen el tancament d’I3 a l’escola Suris.

A partir d’aquestes informacions, tant CCOO com les famílies consideren que el procés de tancament de la segona línia d'I3 a la Suris s'ha desenvolupat de manera deficient, arbitrària, discriminatòria i injusta. També que el resultat és un greu perjudici a les persones afectades, a l'escola i al mateix barri Fontsanta-Fatjó.

Captura de pantalla 2023 05 30 a las 10.42.31

Les famílies afectades han organitzat un seguit de mobilitzacions per aconseguir la reobertura del grup d'I3. El proper dijous, 1 de juny (17.45 hores), davant els Serveis Territorials d’Educació al Baix Llobregat (carrer de Laureà Miró, no 328, Sant Feliu de Llobregat), hi haurà una manifestació.

L’AFA també està valorant iniciar accions judicials contra el Departament d'Educació davant d’aquest incomprensible tancament. Representants de CCOO participaran activament a la manifestació i donaran suport a les accions que s’organitzin per mantenir la línia I3 i millorar la qualitat del servei de l’escola Suris.

Cal recordar que des del Departament d'Educació es justifica el tancament del grup per qüestions demogràfiques i recorda que la decisió es va prendre amb l'ajuntament del municipi quan es va fer la planificació del curs vinent.

Redacció / Fotos: Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
177

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix