La guingueta ‘El Calamar’ abaixa la persiana després de dinou anys

Imprimeix

Els seus gerents van perdre la concessió a favor d’una empresa castelldefelenca

Tot té un inici i un final. És el cas d’“El Calamar”, al Prat de Llobregat. Els propietaris d’aquesta històrica guingueta de platja van anunciar a les xarxes socials que baixaven les persianes obligats després de dinou anys ininterromputs d’activitat de restauració al municipi. L’anunci d’aquest centre d’oci diürn i nocturn del litoral baixllobregatí ha aixecat una gran commoció entre els clients i coneguts del local.

calamar2 2

nuestras bravas

Segons ha pogut saber La Premsa del baix, ‘El Calamar’ ha perdut la concessió per continuar fent la seva activitat. I és que enguany era una data assenyalada perquè l’Ajuntament fes una nova licitació dels tres locals que hi ha a la platja pratenca -les concessions eren de dos anys amb la possibilitat de prorrogar-les dos anys més-. “Mai podíem imaginar que després de dinou anys haguéssim de plegar, però les coses són com són. Només desitgem que els nous que arriben ho facin amb la mateixa estima i amor que hem rebut” expliquen els propietaris a Facebook.“Estem orgullosos d’haver format una gran família d’amics, clients, treballadors. Hem aconseguit que aquesta platja sigui una de les millors del litoral barcelonès”, afegeixen. 

Així, el local, que fins ara regentaven els propietaris d’El Calamar, ha estat concedit a una empresa castelldefelenca, que va obtenir millor puntuació en el procés de selecció. Ara, el nou nom de l’establiment serà ‘Lobo de Mar’. ‘El Calamar’ va aportar un cànon de 27.500 euros, mentre que el de Colasan Family va ser de 43.090 euros. A més, els altres dos locals del litoral pratenc també seran regentats per empreses del mateix municipi.

Des del consistori ja s’ha afanyat a aclarir que la platja continuarà tenint tres guinguetes de restauració amb les mateixes condicions que fins ara tant en horaris com en característiques. L’Ajuntament, a més, ha explicat que “la concessió la guanya el que aporta millor oferta gastronòmica. La llei de contractació pública no permet fer distincions amb els licitadors. El procés es realitza amb sobres anònims.”

Redacció / Foto: Arxiu