Es faran habitatges de lloguer social o assequible a Pallejà i Sant Joan

Imprimeix

Entre els dos municipis baixllobregatins es construiran més d’un centenar de pisos, energèticament eficients, a través de diferents fórmules de col·laboració publicoprivada pels ajuntaments

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha signat deu acords amb la Generalitat de Catalunya i amb nou municipis, entre els quals hi ha Pallejà i Sant Joan Despí, per a finançar la construcció de 480 habitatges en edificis energèticament eficients destinades al lloguer social o assequible. Mitma aportarà 16,5 milions d'euros dels 72,8 milions d'euros pressupostats per a l'execució d'aquests projectes, amb càrrec als fons NextGenerationEU en el marc del Pla de Recuperació.

construccio habitatges

Els acords recullen ajudes per a la construcció d'habitatges, amb la següent distribució als dos municipis baixllobregatins: A Sant Joan Despí un total de vuitanta habitatges, i a Pallejà, vint-i-quatre. Del total d’habitatges projectats en les dues localitats, es desenvoluparan a través de diferents fórmules de col·laboració publicoprivada pels ajuntaments.

Aquests habitatges formaran part del parc públic durant un període mínim de 50 anys i el seu consum d'energia primària no renovable haurà de ser, com a mínim, inferior en un 20% als requisits exigits en el Codi Tècnic d'Edificació. Les obres hauran d'estar finalitzades el 30 de juny de 2026.

Redacció / Fotos: Arxiu