La Generalitat autoritza el trasllat de la línia d’alta tensió a Begues

El Diari Oficial va publicar ahir la declaració d’utilitat pública del projecte i el vistiplau administratiu per dur-la fora del nucli urbà

Seguint el calendari previst, el Departament d’Acció Climàtic, Alimentació i Agenda Urbana de la Generalitat de Catalunya ha procedit aquesta setmana a l'aprovació definitiva del projecte executiu per al trasllat de la línia d’alta tensió fora del nucli urbà de Begues. El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat aquest dijous l'autorització administrativa i de construcció i la declaració d'utilitat pública del projecte.

AltaTensioBonSoleil

Segons la resolució, la declaració d’utilitat pública del projecte porta implícita “la urgent ocupació dels béns i els drets afectats”  motiu pel qual l’Ajuntament de Begues ja ha contractat l’empresa especialitzada Applus+, per tal que dugui a terme el procés de negociació i acords amb els propietaris de les porcions de terreny afectades per instal·lacions, que seran adquirides per l’Ajuntament per a ser cedides a Red Eléctrica.

liniaaltatensio2

Sol·licitud de llicències

En els darrers mesos, Red Eléctrica ja ha anat sol·licitant les llicències d'obres als municipis pels quals transcorre tota la línia Magraners-Begues, amb l'objectiu de començar a treballar en la modificació del conjunt de la línia aquest mateix estiu, fins a la subestació elèctrica del Montau.

Amb l’aprovació d’aquesta setmana per part de la Generalitat, Red Eléctrica ja pot començar també els tràmits per a l’execució dels treballs a partir de la subestació i al llarg de tot el traçat per Begues. A tal efecte, REE sol·licitarà en els propers dies les llicències pertinents a l’Ajuntament de Begues.

Torres alta tensio

Els treballs començaran primer per la compactació de les línies que actualment ja discorren pel vessant nord del terme, per tal de preparar-les per a sumar-hi la línia d'alta tensió de l'avinguda Mediterrània. Un cop feta la compactació, s'iniciarà la darrera fase: el desmuntatge de les trenta-tres torres que travessen el nucli urbà. El projecte aprovat per la Generalitat dona un termini de dos anys a Red Eléctrica per completar tots els treballs.

El cost total del trasllat ha quedat fixat en 2.880.775,57 euros (més una previsió de 500.000 euros en concepte d’adquisició de terrenys), després que quedés reduït l’import corresponent a l’IVA de la previsió econòmica inicial. El passat mes d'abril l'Ajuntament ja va fer efectiu el primer pagament, corresponent al 40% del total de l’obra.

fdsfds / Fotos: Aj. Begues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix