Mobilització de les treballadores de les escoles bressol de Sant Andreu

Imprimeix

Els equips docents de Casa Pedemonte, El Trenet i El Cavallet, de gestió municipal, tenen uns dels sous més baixos de la comarca i reclamen unes condicions salarials dignes

Les treballadores de les Escoles Bressol Municipals de Sant Andreu de la Barca de Casa Pedemonte, El Trenet i El Cavallet, han demanat obrir negociacions amb l'Ajuntament per aconseguir una millora salarial que tingui en compte la pujada d'IPC dels últims anys i unes millors condicions laborals i salarials, segons informa CCOO. A més, reclamen la reconsideració sobre la dotació de personal educador específic per atendre i acompanyar els infants amb necessitats específiques i individuals reals.

imatge escola bressol

Segons el sindicat, només fa un any que aquestes tres escoles bressols municipals van sortir a licitació amb uns plecs que van proposar com a millores prioritàries l'equiparació del salari de les diferents categories professionals del personal docent de les tres escoles i la dotació d'una vetlladora a jornada completa a cada centre, entre d'altres. Aquesta equiparació aconseguida parcialment a data d'avui, va ser una demanda dels equips des de feia temps perquè es considerava que hi havia una discriminació salarial entre companyes del mateix municipi per realitzar les mateixes funcions.

46191687 1024x714

Ara, segons CCOO; el contracte de licitació actual no serà renovat un any més i des de l'Ajuntament es proposa una nova licitació. Això fa que l’actual millora de la vetlladora es torni a contemplar com una millora en la licitació següent i no es garanteix la continuïtat d'aquest personal.

Any darrere any, les treballadores es troben amb la incertesa de quines condicions tindrà l'escola en cada nova licitació, els seus salaris no contemplen l'augment desbocat de l'IPC i això fa que els salaris es vagin mantenint congelats i dificulten que el personal se senti valorat. En comparació amb els municipis dels voltants, els equips docents de Casa Pedemonte, El Trenet i El Cavallet tenen uns dels sous més baixos de la comarca.

L'Ajuntament, sense resposta

Per tots aquests motius, les treballadores de les bressols, amb el recolzament de tota la comunitat educativa, es veuen amb l’obligació de fer públic que l'Ajuntament no vol seure a parlar de com millorar les condicions salarials actuals tenint en compte el nivell de vida, i té la intenció de treure a licitació el servei de gestió integral de les tres escoles bressols, mantenint les condicions de congelació salarial i deixant a la sort que les escoles puguin comptar de dotació de personal educador específic per atendre les NEE.

Escola Bressol el cavallet

Les treballadores demanen, un cop més, al consistori que s'assegui amb elles i busqui la manera de poder millorar les condicions actuals, tenint en compte els dos punts esmentats, segons explica CCOO.

És per això que anuncien una sèrie de mobilitzacions, amb una primera concentració davant de l'Ajuntament el dia 25 de maig. Si aquesta situació de no voler escoltar les reivindicacions ni buscar una solució a la congelació salarial per part de l'equip de govern continua, es preveuen més accions de protesta amb possibles convocatòries de vaga en l'horitzó.

Redacció / Fotos: CCOO-Google Maps-RSAB