El Departament de Salut reforçarà l’atenció primària i comunitària

Imprimeix

Amb l'ampliació d'espais assistencials al CAP Montclar de Sant Boi i el Lluís Millet d’Esplugues

En el marc de les actuacions de millora, enfortiment i transformació de l’atenció primària i comunitària de Catalunya, el Departament de Salut durà a terme, a un total de vint-i-dos centres d’atenció primària (CAP) del territori, la construcció de mòduls assistencials amb caràcter provisional o definitiu. Per fer possible aquestes actuacions, que finalitzaran entre desembre de 2023 i març de 2024, s’ha previst destinar 42 milions d’euros. Al Baix Llobregat està previst  que s’amplii el CAP Montclar de Sant Boi de Llobregat i el CAP Lluís Millet d’Esplugues de Llobregat.

Captura de pantalla 2023 04 03 a las 20.51.47

Exterior CAP Llus Millet obert 5 scaled

Aquestes inversions tenen l’objectiu d’aportar major qualitat i confort tant per als professionals com per a la ciutadania usuària. Les millores ampliaran els espais per a l’actuació assistencial i permetran, d’una banda, la incorporació dels nous perfils professionals (dietistes-nutricionistes, higienistes, fisioterapeutes, odontòlegs, treballadors socials i referents de benestar emocional); i de l’altra, l'augment de la plantilla d'infermeria, d’auxiliars i d’administratius.

El finançament d’aquests mòduls forma part dels fons europeus REACT (40 M€) als quals se sumen altres vies de finançament (2 M€), que tenen com a propòsit donar suport i impulsar la transformació estratègica de sectors tan importants com el de la salut.

Redacció / Fotos: Arxiu