Denuncien un augment dels conductors ‘pirata’ a l’Aeroport del Prat

Els taxistes de Barcelona amenacen de fer protestes indefinides fins que els Mossos d’Esquadra reforcin la vigilància, mentre que el cos policial explica que es fan operatius regulars aplicant fortes sancions

Torna ‘la guerra’ entre els taxistes de Barcelona i els ‘pirates’ a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Els primers denuncien que a la instal·lació aeroportuària baixllobregatina està creixent l'activitat de conductors sense llicència, els quals capten passatgers a la zona d'arribades per dur-los fins la capital catalana amb vehicles privats o de lloguer.

taxi aeropuerto de barcelona

"N'hi ha més de 40", assegura el portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, que acusa els Mossos d'Esquadra i la direcció de l'aeroport de passivitat a l'hora de foragitar aquest intrusisme, segons informa l’ACN. Álvarez explica que han arribat a una "situació límit" i els taxistes amenacen de fer protestes indefinides fins que els Mossos d’Esquadra reforcin la vigilància. Al seu torn, fonts del cos policial garanteixen que ja existeix un control sobre aquesta pràctica il·legal, que està penada amb una multa de 4.000 euros.

Tito Álvarez també argumenta que hi ha hagut, almenys, cinc casos de taxistes agredits i amenaçats per conductors 'pirata', els quals, assegura, "fan torns de dotze hores fent viatges sense parar entre l'aeroport i Barcelona". Segons els taxistes, aquests conductors "forcen" els turistes a utilitzar el seu servei, que ofereixen amb vehicles privats o de lloguer que estan estacionats al pàrquing de pagament.

Captura de pantalla 2023 03 30 a las 13.08.45

El sector considera que tant el Departament d'Interior com Aena estan sent permissius amb la presència de "màfies" i avisen que organitzaran protestes per foragitar ells mateixos els conductors intrusos. Álvarez adverteix que els taxistes convertiran l'aeroport "en un caos" fins que hi hagi més presència dels Mossos per evitar aquest intrusisme. "És un tema de voluntat política", recalca, i anuncia una primera protesta aquest dijous a partir de les 17:30h al hall d'arribades, després d'una assemblea que celebraran els taxistes a la zona d'espera dels taxis de la T1.

Resposta policial

Des de la Regió Policial Metropolitana Sud ha fet saber a La Premsa del Baix que coneixen, des de fa temps, la situació que es viu a la instal·lació aeroportuària i s’admet l'intrusisme al món dels taxis. A més, indiquen que des del cos policial es realitzen controls periòdics a l'aeroport per detectar els infractors.

11017192 10153415606669437 1310156725920488859 o

Les mateixes fonts policials recalquen que hi ha "sancions molt fortes" per als taxistes il·legals, que arriben fins als 4.000 euros a més de la immobilització del vehicle si no es paga la multa al moment d’aplicar la sanció.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra (arxiu)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
161

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix