La Diputació millorarà camins d’Esparreguera, Gavà i Pallejà

Els tres municipis formen part del desplegament del nou Pla de carreteres de la xarxa local

Després de 94 anys de la darrera planificació viària local, la Diputació de Barcelona comença el desplegament d'un nou Pla de carreteres de la xarxa local que afectarà un total de 774 quilòmetres de 121 camins municipals (tres de la nostra comarca) i l'eixamplament i millora de 86 trams de carreteres locals que comportarà una inversió global de 230 milions d'euros en els propers 15 anys. La primera fase d'aquest pla, conegut com a Pla zonal 2020, s'iniciarà a finals d'aquest any 2023 amb la licitació i execució dels primers projectes que afectaran 157 quilòmetres de 37 camins municipals del conjunt de comarques barcelonines. Les actuacions estan concertades amb els ajuntaments a través dels consells comarcals i comporten la transformació de 19 camins en carreteres de la xarxa que gestiona la Diputació de Barcelona així com en la millora de la seguretat viària de 18 camins municipals, amb una inversió global de 31 milions d'euros.

Mapa PlaZonal General Fase1 Gran

Baix Llobregat PZ Mapa 2023

Els camins en els quals s'actuarà en aquesta primera fase inclouen el conjunt de comarques de la província de Barcelona, entre les quals hi ha el Baix Llobregat. Segons ha explicat el diputat d'Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, s'ha fet un repartiment equitatiu entre les comarques per tal d’aquest sigui equitatiu en el conjunt del territori. Segons Pere pons, les actuacions no s'han fet en funció de la intensitat del trànsit que tenen aquests camins, ja que d'aquesta manera només haguéssim actuat a l'àrea metropolitana., que és on es concentra la majoria de la població.

Així, per tal d'equilibrar les inversions s'ha fet un repartiment equilibrat en el qual s'han tingut en compte altres factors, especialment els de millorar les connexions amb aquells municipis del territori que més ho necessiten, independentment la població que tinguin, així com altres factors com poden ser necessitats de comunicacions entre municipis o que poden ser d'enllaç entre nuclis o urbanitzacions o que donen serveis a equipaments.

Pla zonaLpres 01Apg

Les actuacions, per comarques, tenen com a mitjana una inversió de 3,5 milions d'euros, i van ser consensuades amb els municipis a través dels consells comarcals, que són els que van marcar les prioritats dels camins ens que actuar en aquesta primera fase.

Tres poblacions

A Esparreguera, hi haurà una trasnformació de camí en Carretera a la Colònia Sedó de 3,03 quilòmetres. D’altra banda, es millorarà la seguretat viària en camí a Fontpineda (Pallejà). L’actuació serà de 2,37 quilòmetres. I el camí de La Sentiu (Gavà) es transformarà en carreterà al llarg de 2,94 km.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix