Conveni per fomentar l’ocupació de persones amb discapacitat a Gavà

Imprimeix

L'acord entre l’Ajuntament i Inserta Empleo incentiva programes de formació, capacitació, orientació i inclusió per facilitar l'accés al mercat laboral d'aquest col·lectiu

L'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i la secretària general i directora de Transformació i Excel·lència i Igualtat de la Fundació ONCE i secretària general d'Inserta Empleo, Virginia Carcedo, van signar ahir un conveni per fomentar l'ocupació de les persones amb discapacitat del municipi baixllobregatí.

CONVENI 1 150323

Aquest acord estableix un marc de col·laboració per millorar la situació al mercat laboral de les persones amb discapacitat mitjançant l'establiment de programes de formació, captació, derivació, orientació i inclusió de les mateixes al mercat laboral, amb l'objectiu de facilitar-ne l'accés a una ocupació de qualitat.

Així mateix, preveu el disseny conjunt i l'execució d'accions específiques per a joves amb discapacitat, amb la finalitat d'impulsar-ne la incorporació al mercat laboral i conscienciar el teixit empresarial en l'aposta pel talent jove. El conveni també inclou la col·laboració amb el teixit associatiu de Gavà perquè la prestació de serveis a persones amb discapacitat es canalitzi a través de les diferents associacions que les representen.

4V2A0701

L'alcaldessa de Gavà va afirmar que “aquest conveni és el resultat d'un objectiu compartit: promoure les oportunitats d'ocupació per a les persones amb discapacitat. Perquè la feina és un dels garants per contribuir a la seva integració social i laboral, per la qual cosa és molt important que rebin el correcte assessorament i formació adequada per accedir al mercat laboral. I també actuar sobre les empreses de la ciutat, sensibilitzant i assessorant perquè siguin partícips d'aquest repte”. Per part seva, Virginia Carcedo va assegurar que l'acord signat "és molt important per millorar i promoure l'atenció a les persones amb discapacitat, ja que els ajuntaments, com a institució més propera als ciutadans, són els que millor coneixen les seves necessitats”. En aquest sentit, ha afegit que, gràcies al conveni, "sumarem esforços i compartir recursos, cosa que segur fomentarà l'augment de l'ocupabilitat de les persones amb discapacitat de Gavà." 

Aquest acord també pretén sensibilitzar la ciutadania, els agents socials i les organitzacions i institucions sobre les capacitats de les persones amb discapacitat. A més, amb aquest marc de col·laboració entre les dues entitats es promouen accions de difusió i la seva participació en fires, jornades, seminaris o altres activitats.

Aquest conveni s’emmarca en els programes operatius d’Inclusió Social i de l’Economia Social (Poises) i d’Ocupació Juvenil (POEJ), que està desenvolupant la Fundació ONCE a través d’Inserta, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, per incrementar la formació i l’ocupació de les persones amb discapacitat.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà